Șeful de la Înmatriculări și Permise din Iași a fost prins băut la volan: „Nu am nimic de ascuns”

Șeful de la Înmatriculări și Permise din Iași a fost prins băut la volan: „Nu am nimic de ascuns”
Vasile Zacornea
Publicat: 12/10/2020, 11:39

Șeful serviciului de Permise și Înmatriculări din Iași, Vasile Zacornea, a fost prins  duminică seară cu o alcoolemie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Comisarul spune că a băut doar trei sticle de cidru la o terasă. Acesta a fost pârât de către un instructor auto.

„La data de 11.10.2020, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri au depistat un bărbat care conducea un auto având valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat (la testarea cu aparatul alcooltest). Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305 lei și reținerea permisului de conducere”, este anunțul Poliției de luni.

Poliția a fost sesizată de un instructor auto

Potrivit unor surse, șoferul depistat băut este Vasile Zacornea, șeful Biroului Permise Iași. Aceleași surse spun că acesta a declarat ca a băut cidru, scrie Ziarul de Iași.

Poliția a fost sesizată de un instructor auto, care l-a văzut când s-a urcat în mașina instituției, ieșind de la o terasă.

”În seara aceasta şeful serviciului DRPCIV Iaşi, după ce a consumat băuturi alcoolice în capăt Dacia la o terasă, s-a urcat în maşina instituţiei şi a plecat la volan! Am anunţat poliţia rutieră prin apel la 112 şi am plecat în urmărirea dumnealui. Domnii de la poliţia rutieră au reuşit să-l oprească la timp înainte să producă un eveniment rutier în apropiere de bulevardul Tudor Vladimirescu. A suflat în fiolă rezultatul fiind 0,11.

„Nu credeam că de la trei sticle de cidru, voi fi afectat”

Este inadmisibil ca şeful unei instituţii de stat, care este plătit din banii noştri să se plimbe cu maşina instituţiei la crâşmă, iar după aceea să se urce beat la volan! Cer public demisia domnului comisar şef Zacornea Vasile!”, a scris aseară Raul Neneştean, instructor auto, pe pagina sa de Facebook.

Comisarul spune că la mijloc este o răzbunare, el fiind pândit de către instructor. „Aşa este la noi. Nu am nimic de ascuns, la terasă am băut cidru, nu alcool. Nu credeam că de la trei sticle de cidru, voi fi afectat, nici prin cap nu mi-a trecut”, a declarat Zacornea pentru Ziarul de Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase