Situație alarmantă după cazul lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia în Franța, sub ochii soției: „Șoferii refuză să mai plece în curse, de groaza atacurilor” | EXCLUSIV

Situație alarmantă după cazul lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia în Franța, sub ochii soției: „Șoferii refuză să mai plece în curse, de groaza atacurilor” | EXCLUSIV
Șofer român de TIR, ucis cu sabia în Franța. Foto: Facebook / Ilie Matei, Omul Șoselelor
Publicat: 20/05/2021, 09:00
Actualizat: 22/05/2021, 16:49

Cazul lui Mihai Spătaru, șoferul român în vârstă de 38 de ani care a fost ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o autostradă din Franţa, de hoţii pe care i-a surprins că-i prădau marfa, a ajuns în Parlamentul European.

Mihai Spătaru a fost atacat cu sabia de un individ, în timp ce se afla într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, alături de soția sa. Bărbatul i-a spus femeii că merge la toaletă, dar înainte va verifica încărcătura TIR-ului. Odată ajuns în spatele camionului, el a fost înjunghiat.

Europarlamentarul Carmen Avram (PSD, grupul S&D) a interpelat Comisia Europeană și a cerut lămuriri legate de condițiile de securitate din parcările pentru camionagii.

Contactată de GÂNDUL.RO, Carmen Avram spune că țintele atacatorilor sunt prepondent șoferii din Europa de Est.

”Migranții opresc camioanele și atacă șoferii”

Atacurile din Franța și cazul lui Mihai Spătar se află în atenția grupului S&D din Parlamentul European, fiind în analiză toate situațiile care s-au înregistrat până acum și pe care presa le-a menționat de multe ori, dar încă nu s-au luat măsuri.

Situația este foarte complicată la ieșirea din Uniunea Europeană spre Marea Britanie, pe drumul spre Calais și mai ales în acest oraș, spune Carmen Avram.

Din câteva mesaje pe care le-am primit reiese că est-europenii sunt țintă, iar atacurile vin din două zone: fie hoții de marfă care atacă TIR-urile, fie migranți care s-au adunat în zona respectivă. Una dintre informațiile pe care le-am primit este că migranții opresc camioanele, atacă șoferii și se urcă în ele ca să treacă granița fraudulos.

Europarlamentarul Carmen Avram

Șoferii din Europa de Est se confruntă cu o discriminare de ani de zile. Aceștia sunt acuzați că primesc salarii mult prea mari comparativ cu transportatorii din alte state și că îi lasă pe aceștia fără profit, mai spune Carmen Avram.

”Șoferilor le este groază de atacurile din zona Calais”

Europarlamentarul PSD a precizat că problema este în atenția grupului S&D și va fi discutată pentru a se lua măsuri de protecție socială și protecție a forței de muncă.

”Ceva se va întâmpla, pentru că s-a reacționat la ideea discriminării și a tratamentului abuziv la care sunt supuși est-europenii în principal. Odată ce au apărut scrisori și interpelări către Comisie, subiectul a intrat pe ordinea de zi  a unei întâlniri la nivel de consiliu și va avea loc săptămâna viitoare, se va adopta o poziție comună”, a mai spus europarlamentarul Carmen Avram.

Măsurile trebuie luate, obligatoriu, pentru că foarte mulți colegi de-ai lor refuză să mai facă acum curse spre Marea Britanie, de groaza atacurilor care se întâmplă în zona respectivă.

Europarlamentarul Carmen Avram

Și europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a cerut autorităților franceze să clarifice mai multe aspecte legate de uciderea lui Mihai Spătaru, dar și Comisiei Europene să lămurească public problemele legate de parcările pentru camioane din Uniunea Europeană.

„Încerc să aflu dacă autoritățile franceze au o strategie pentru a preveni și combate infracțiunile asupra șoferilor de camioane în zona Calais, care sunt, în opinia lor, cauzele și ce măsuri se impun, pentru că acest caz nu este unul izolat, dimpotrivă, zona respectivă este recunoscută pentru un nivel ridicat de infracționalitate asupra camioanelor și șoferilor, mulți dintre ei români”, a scris europarlamentarul USR Vlad Gheorghe pe Facebook.

Reamintim că peste 100 de migranți au blocat șoseaua de centură care duce spre portul Calais și au atacat cu pietre TIR-urile care se îndreptau spre Marea Britanie, încercând astfel să-i oblige pe șoferi să-i urce în remorci, potrivit presei franceze.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?