Strigăt de ajutor pentru Alexandra. De 7 ani face terapii zilnic, nu se poate bucura de viață ca alt copil de vârsta ei

Publicat: 12/10/2022, 14:50
Actualizat: 12/10/2022, 15:41

Alexandra, o fetiță de 7 ani cu multiple afecțiuni, are nevoie de ajutor pentru a putea avea o viață normală de copil. Părinții au inițiat o campanie, susținută de prieteni, vecini, organizații guvernamentale, care oferă diverse produse la licitație, astfel încât Alexandra să poată continua terapiile și să poată merge.

Alexandra s-a născut prematur și de atunci viața părinților este o luptă zilnică pentru a-i oferi Alexandrei șansa pentru o viață cât mai normală pentru un copil.

Povestea Alexandrei este detaliată pe rețelele de socializare de părinți, prieteni, ONG-uri care fac apel pentru un ajutor, cât de mic, pentru a acoperi costul terapiilor.

Alexandra este o fetiță de 7 ani care s a născut prematur la 25 de săptămâni. În urma prematurității, Alexandra a suferit mai multe afecțiuni, accident vascular grad 4, epilepsie, poroncefalie, hidrocefalie și o hemipareza pe partea dreapta, meningită bacteriană.

Alexandra a petrecut primele 7 luni din viață în terapie intensivă a Spitalului Marie Curie, iar de 7ani face terapii zilnic, nu se poate bucura că alt copil de vârsta ei.

După multi ani de terapii, Alexandra a stat în fund la 4 ani, folosește doar mânuța stângă din cauza hemiparezei. Încă mănâncă pasat, încă folosește scutece pampers și are o întârziere cognitivă din cauza hidrocefaliei.

Alexandra are un șunt ventriculoperitoneal care o ajută la drenarea lichidului cefalorahidian. Șuntul este un dispozitiv utilizat pentru a diminua presiunea excesivă asupra creierului.

Pași pentru Alexandra

După mulți ani de terapie, Alexandra abia poate merge, mulți copii fac asta la 8 luni, iar părinții se concentrează acum pe acest proces de recuperare.

Mesajul mamei, pe grupul creat special pentru Alexandra, este cutremurător.

„De cand a apărut Alexandra în viața noastră, am știut ca urmează o luptă continuă spre a fi un copil normal.

Acum ne aflăm în etapa, din această luptă, în care ne concentrăm pe nevoia ei de a merge.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Alexandra are nevoie de câteva operații pe care doctorul ortoped le-a recomandat urgent, în urma unor investigații amănunțite:

  • Repunere sângerândă șold drept;
  • Osteotomie de bazin;
  • Osteotomie de baricade femur proximul drept;
  • Tenotomie de adductori coapsa dreaptă.

Ne presează timpul și cel mai rău ne presează lipsa banilor pentru a porni pe acest drum!

Zi de zi ne concentrăm pe tratamentele și evoluția Alexandrei, sunt costuri pe care le susținem foarte greu și nevoia acestor operații ne sperie și ne îngrijorează că nu vom reuși sa le facem, din lipsa fondurilor.

Costul operațiilor se ridică la 20.000 euro, o suma enormă pentru noi.

Vă vom tine la curent cu evoluția ei !

Multumim tuturor si va rugam insistent sa distribuiti in număr cât mai mare 🙏🏼”

Conturile unde de poate dona:

Amarghioalei Florina

Revolut 0728556572

RO35BRDE426SV96562714260 Banca BRD

RO43BTRLRONCRT0528415501 Banca Transilvania

Cont Euro:

RO90BTRLEURCRT0528415501 Banca BT

Pentru cei care au firme și pot ajuta, se pot face contracte de sponsorizare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase