Un consilier USR vrea să interzică afișarea la vedere a coroanelor și sicrielor: „Trebuie să fie translucide”

Un consilier USR vrea să interzică afișarea la vedere a coroanelor și sicrielor: „Trebuie să fie translucide”
Un consilier USR vrea să interzică afișarea la vedere a coroanelor și sicrielor: „Trebuie să fie translucide” Sursă foto: Cătălin Iacob Facebook
Publicat: 17/03/2021, 10:04

Cătălin Iacob, un consilier municipal al USR, propune ca în orașul Constanța să fie interzisă afișarea la vedere a coroanelor și sicrielor în fața magazinelor de pompe funebre. Consilierul spune că  vitrinele serviciilor funerare trebuie să fie translucide, pentru a nu se vedea din stradă ce se află în interiorul magazinului.

Fără coroane și sicrie la vedere

O propunere din noul regulament de publicitate va fi ca vitrinele serviciilor funerare să fie translucide astfel încât vederea în interior din spațiul public să fie complet împiedicată. Mai mult de atât, expunerea obiectelor funerare pe fațade, scări sau domeniul public să fie complet interzise. Nu este normal ceea ce se întâmplă acum”, a scris consilierul USR pe Facebook.

Propunerea consilierului  USR vine în contextul în care regulamentul de publicitate din municipiul Constanța se află în dezbatere publică.

Zona de publicitate lărgită ZRL – alcătuită din teritoriul municipiului Constanța cu excepția zonelor ZR1 și ZR2, în care sunt permise toate mijloacele de publicitate cu încadrare în prevederile prezentului regulament.

Mi-am dat seama că din calitatea asta de ONG-ist nu pot schimba foarte multe, doar stai în afara terenului și îi privești pe alții cum joacă. A trebuit să facem pasul, mai mulți dintr-un ONG, printre care și Stelian Ion, ne-am gândit să facem pasul către politică, către USR, fiind un partid care din asta s-a născut. După 4 ani de muncă asiduă am ajuns în Consiliul Local”, a spus Cătălin Iacob într-un interviu pentru publicația Replica.

Un alt consilier USR vrea IPHONE-uri de ultima generație

Un consilier local USR din Gorj a realizat un proiect de hotărâre prin care voia să propună Consiliului Local cumpărarea a mai multor telefoane de lux, respectiv modelele iPhone 12 Pro, de 256 GB.

Robert Belgiu și-a dorit să achiționeze pe banii statului 14 telefoane mobile de lux, prin intermediul proiectului pe care intenționa să îl propună. Un singur telefon se ridică la suma de 6.000 și 7.000 de lei.

Ulterior, după ce a depus documentul la Consiliul Local, consilierul USR, a realizat că efortul bugetar este prea mare, potrivit gorjonline.ro.