Un spaniol evadat din închisoare în țara natală a fost prins de polițiștii români

Un spaniol evadat din închisoare în țara natală a fost prins de polițiștii români
Foto: Facebook / Politia Română
Publicat: 02/11/2020, 16:25

Un spaniol de 39 de ani,  evadat acum patru ani dintr-o închisoare din Spania, a fost prins luni de căte polițiștii din Bistrița – Năsăud. Acesta are o condamnare de 9 ani pentru tâlhărie și trafic de droguri.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat sâmbătă, în localitatea Sărata, un bărbat, de 39 de ani, cetățean spaniol, care era urmărit internațional.

Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la 9 ani, 6 luni și 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârșite cu amenințări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire și trafic de substanțe narcotice care nu provoacă daune grave sănătății.

Bărbatul a evadat în 2016

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni și 17 zile de închisoare.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

A fost arestat pentru 30 de zile

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile.