URĂRI. Marcel Vela, mesaj de Paște: Fără asumarea responsabilității, nu vom putea să revenim prea curând la normalitate

URĂRI. Marcel Vela, mesaj de Paște: Fără asumarea responsabilității, nu vom putea să revenim prea curând la normalitate
Sindicaliștii din Poliție, în conflict deschis cu Marcel Vela! Îl acuză de naivitate și că a politizat instituția
Publicat: 19/04/2020, 11:22

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis duminică un mesaj, cu ocazia sărbătorilor de Paște, în care îi laudă pe românii care respectă prevederile ordonanțelor militare, oricât ar fi de greu să fie departe de familia extinsă și prieteni, și îi îndemnă să o facă în continuare pentru ca anul viitor să sărbătorească Paștele împreună.

„Traversăm, în prezent, una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă și de aceea, în aceste zile, când noi, ortodocșii, sărbătorim Învierea Domnului Iisus Hristos, doresc tuturor românilor să regăsească în suflet credința și speranța”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, în duminica de Paște.

„Știu că, în mod tradițional, petrecem Sfintele Paști împreună cu familia, cu prietenii, bucurându-ne de apropierea și de căldura acestora. Însă, de această dată, tocmai pentru binele celor dragi, este nevoie să rămânem fiecare în căminul propriu, contribuind astfel la reducerea perioadei până când vom putea să îi îmbrățișăm din nou”, a subliniat Marcel Vela.

„Este nevoie, mai mult ca oricând, să înțelegem cu toții că grija față de cei pe care îi iubim, acum, o dovedim cel mai bine păstrând distanța. Avem la îndemână mijloacele tehnice care să ne permită să rămânem conectați cu familiile noastre, să vorbim și chiar să ne vedem. Să nu uităm că, deși abia așteptăm să îi strângem în brațe pe cei dragi, dacă suntem infectați, dar asimptomatici, îi putem pune în pericol, mai ales pe cei vulnerabili, pe bunicii și pe părinții noștri în vârstă, pe cei bolnavi. Efortul de a păstra distanța, mai greu de suportat în aceste zile de sărbătoare, ne va permite ca anul viitor să sărbătorim Paștele împreună”, este mesajul ministrului Afacerilor Interne, postat pe site-ul MAI.

Potrivit ministrului acest efort este și o dovadă a faptului că înțelegem și respectăm eforturile și sacrificiile pe care le fac cei care sunt în linia întâi în lupta cu noul coronavirus: cadre medicale, polițiști, jandarmi, pompieri, paramedici, militari.

„De săptămâni întregi, toți acești oameni minunați se expun riscurilor pentru a ne proteja pe noi, ceilalți. Ei toți merită aprecierea și, mai ales, întreaga noastră susținere. De fiecare dată când renunțăm la o deplasare care nu era necesară spunem ”Mulțumesc!” tuturor acestor eroi, iar de fiecare dată când ignorăm măsurile prin care s-au restricționat contactele directe și deplasările neesențiale, luăm în derâdere tot ceea ce fac pentru noi zi de zi”, a transmis Marcel Vela.

„Fără asumarea responsabilității, care ne revine fiecăruia dintre noi în această perioadă, nu vom putea să revenim prea curând la normalitate, la activitățile, la rudele, la prietenii de care ne este dor. Mulțumesc tuturor cetățenilor care respectă măsurile luate până acum pentru a preveni răspândirea virusului pentru că au înțeles că, oricât de greu sunt de suportat, ele sunt necesare” a subliniat ministrul.

„Efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, cadrelor medicale și celorlalți angajați din sistemul public și privat care participă la eforturile de limitare a îmbolnăvirilor și de salvare de vieți le mulțumesc din suflet în calitate de ministru, dar mai ales de om! Doresc tuturor creștinilor ortodocși Sărbători Binecuvântate și Luminate! Hristos a Înviat!”, a conchis șeful Ministerului Afacerilor Externe.

Sâmbătă seara, înainte de slujba de Înviere, ministrul a postat un mesaj video pe pagina de Facebook: „Sfânta Sărbătoare a Paștelui să ne ofere tuturor puterea și energia binelui pentru a depăși acest moment care pune la grea încercare întreaga omenire. Vă transmit gândurile mele din suflet și vă doresc momente de liniște și armonie! Paște binecuvântat tuturor!”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun