Urșii au invadat Transfăgărășanul. VIDEO cu animalele sălbatice plimbându-se printre mașini

Publicat: 10/07/2021, 18:40
Actualizat: 10/07/2021, 18:42

După ce au „cucerit” stațiunile montane, urșii încep să dea târcoale și drumurilor intens circulate. Iar Transfăgărășanul pare să le fi captat atenția. Astfel, în acest weekend, mai mulți ursi au fost văzuți de turiști pe una dintre cele mai spectaculoase șosele din România.

Printre sutele de mașini care au urcat pe drumul dintre Arges și Sibiu și-au făcut loc foarte mulți urși. Fie singuri, fie însoțiți de pui, urșii n-au părut deloc impresionați de prezența oamenilor.

Urșii au urcat până aproape de Cota 1500, la Cabana Capra

Animalele au ieșit pe mijlocul șoselei Transfăgărășan, obișnuite fiind cu faptul că lumea le dă mâncare. Astfel, urșii nu s-au sfiit să încurce traficul. Fără pic de teamă, au împânzit strada încă din zona cetății lui Vlad Țepeș, trecând de Vidraru și Piscu Negru și până aproape de Cota 1500, la Cabana Capra.

Urșii de pe Transfăgărășan sunt cunoscuți ca fiind „ursi cerșetori”, din cauza faptului că ies în stradă și așteaptă ca lumea să le dea de mâncare. Cu toate că au fost făcute numeroase sesizări, autoritățile sunt fără reacție și nu întreprind nimic pentru a ține animalele departe de acest drum intens circulat și străbătut mai ales în weekend de mii de turiști.

Florin Cîțu: „Nu vreau să iau o decizie pe baza titlurilor din ziare”

De fapt, premierul Florin Cîțu spune că nu va semna nicio OUG privind împușcarea urșilor care atacă gospodăriile până când nu va primi un raport detaliat. „Până la o decizie a Guvernului, aș vrea să văd un raport – și am cerut acest lucru în ședința de sâmbătă cu prefecții – care să îmi arate exact situația reală, să știu câte atacuri sunt, câte pagube sunt, câte victime, unde, aș vrea să știu pe județe, de câte ori s-a sunat la 112. Nu vreau să iau o decizie pe baza titlurilor din ziare sau… Ordonanța nu va fi prea curând”, a spus Cîțu la TVR 1.

Premierul a subliniat ca vrea să afle cum procedează alte țări înainte de a lua o decizie în această problemă:

Nu sunt expert, trebuie să vedem dacă nu sunt și alte soluții – relocare și așa mai departeHaideți să vedem întâi acest raport! Și aș vrea să văd și ce fac alte țări, din UE, ce se întâmplă în SUA, pentru că sunt urși și în alte țări și vin aproape de orașe. Să văd cum au rezolvat aceștia problema”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase