Vieţile a mii de filipinezi depind exclusiv de veniturile realizate de bonele şi menajerele din România

Vieţile a mii de filipinezi depind exclusiv de veniturile realizate de bonele şi menajerele din România
Drapelul Republicii Filipine (FOTO: Pixabay.com)
Publicat: 17/11/2020, 21:00
Actualizat: 18/11/2020, 01:49

Dacă pentru mulţi perioada pandemiei a reprezentat încă un moment de dezamăgire faţă de tot ce presupune viaţa în România pe timp de criză, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre forţa de muncă din Asia venită să lucreze la noi în ţară, pentru a-şi susţine familiile aflate la mii de kilometrii distanţă.

Ȋn contextul în care pandemia a lăsat fără locuri de muncă o parte semnificativă a populaţiei filipineze, WORK FROM ASIA, o agenţie de recrutare a personalului asiatic în România, observă un nou fenomen în rândul angajaţilor săi, în special în rândul a sute de bone şi menajere asiatice aduse în ţară, care acum resimt o presiune fără precedent de a trimite bani acasă.

Directorul general al agenţiei de plasare a personalului asiatic „Bona de Nota 10”, Magdalena Peisakh aduce în prim plan situaţia cu care se confruntă personalul asiatic venit să lucreze în România.

Faţă de situaţia din multe ţări asiatice, unde impactul pandemiei a fost unul crunt, din cauza legislaţiei dure impuse, în România angajaţii noştri se simt în siguranţă şi sunt recunoscători că se pot baza pe contractele lor de muncă de aici, prin intermediul cărora pot salva viaţa celor dragi de acasă. Avem sute de bone şi menajere care odată cu pandemia au devenit şi mai indispensabile pentru familiile din România pentru care lucrează şi care la rândul lor resimt presiunea responsabilităţii pentru cei de acasă.”, a declarat Magdalena Peisakh.

Despre situaţia prin care trec angajatele asiatice din România deţine mai multe informaţii Magilyn Albitos, o filipineză care din iulie 2015 ocupă funcţia de asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul companiei „Bona de Nota 10”. Una dintre cele mai mari agenţii de plasare a bonelor şi menajerelor din Asia în România. Printre atribuţiile sale se numără şi menţinerea în permanenţă a contacului cu bonele şi menajerele filipineze venite în România, în vederea asigurării unei bune integrări atât în ţară, cât şi în cadrul familiilor pentru care vin să lucreze.

Magilyn Albitos, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul companiei „Bona de Nota 10”

Este foarte stresantă această situaţie pentru noi. Cei de acasă sunt speriaţi de ceea ce li se întâmplă, de faptul că nu pot munci în lockdown şi atunci rămân fără bani. Am rude care se confruntă cu foametea în formă agravantă, din cauza lipsei banilor. Eu sunt un caz fericit, pentru că fiul meu se află în siguranţă cu banii trimişi de mine, din România. Ȋnsă ca mine sunt şi alte sute de filipineze care sunt foarte mulţumite că lucrează acum în România, însă trăiesc cu presiunea de a-şi ajuta cu bani şi alte rude, care pur şi simplu nu îşi pot găsi de lucru în acest moment în Filipine. Este de-a dreptul tragic ce se întâmplă”, a declarat Magilyn Albitos.

Pentru Nancy Balestero, o bonă filipineză angajată de aproape doi ani în ţara noastră situaţia este similară.

Viaţa mea s-a schimbat foarte mult de când sunt în România. Ȋn primul rând financiar şi în al doilea rând din punct de vedere al libertăţii. Vin dintr-un loc cu reguli complet diferite. Aici sunt fericită să am zile libere, să fiu tratată cu respect şi să îmi pot ajuta financiar familia, în special acum când cei doi fii ai mei nu îşi pot găsi de lucru din cauza pandemiei”, a concluzionat Nancy Balestero.

Nancy Balestero, bonă originară din Filipine care lucrează în România

Provenite de la mii de kilometri distanţă, dintr-o cultură şi un mediu economico-financiar complet diferit, bonele asiatice se deosebesc prin prezenţa lor calmă, discreţia, flexibilitatea şi căldura de care dau dovadă, precum şi prin atasamentul pe care îl formează faţă de copiii avuţi în grijă.

Principiile şi respectul bonelor asiatice faţă de familiile în care trăiesc, loialitatea, devotamentul şi bunul simt deopotrivă le-au facut îndrăgite şi apreciate de sute de familii care au ales de-a lungul timpului să îşi lase în mâinile lor educaţia propiilor copii.

Bune cunoscătoare ale limbii engleze, bonele asiatice muncesc în regim intern, pe baza unui contract de minim 2 ani, în cadrul căruia angajatorul asigură cazarea şi masa.

Procesul de aducere durează în mod normal între 4 şi 6 luni, pornind de la momentul selectării bonei în urma interviului online.

Agenţia de recrutare WORK FROM ASIA a adus prin intermediul companiei sale „Bona de Nota 10”, din 2010 pâna în prezent, sute de bone şi menajere din Filipine în România, iar în contextul pandemiei locurile lor de muncă au devenit vitale pentru familiile lăsate în urmă acasă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația