Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sport & Mișcare

CORONAVIRUS. Cristian Chivu, mesaj din Italia pentru români: „Stați dracu’ acasă!’”

CORONAVIRUS. Cristian Chivu, mesaj din Italia pentru români: „Stați dracu’ acasă!’”
CORONAVIRUS. Cristian Chivu, mesaj din Italia pentru români: „Stați dracu' acasă!'”

Cristi Chivu, fostul căpitan al naţionalei de fotbal, a transmis că fotbalul nu mai are nicio valoare în acest moment şi îi sfătuieşte pe români să stea în case pentru a se proteja atât pe ei, cât şi pe cei din jurul lor.

„Nu e de glumă. Boala asta e foarte uşor de transmis. Să nu se creadă nimeni Superman, Batman, staţi dracu’ acasă! Asta-i ideea! Nimic nu va mai fi la fel cum a fost până acum, trebuie să învăţăm din chestia asta! Trebuie să ne protejăm bătrânii, să nu ne credem eroi, să avem grijă unii de alţii”, a spus Chivu pentru ProTv.

Cristian Chivu, fost component al echipei naționale de fotbal a României între anii 1999 și 2011, fiind și căpitanul acesteia în 50 de meciuri, își petrece acum timpul în casă, alături de familie, după ce Italia a fost închisă din cauza epidemiei de COVID-19.

Italia a primit, miercuri seară, cea mai proastă veste de la începutul epidemiei de coronavirus: au fost 471 de morți în 24 de ore, un număr niciodată atins până acum, în timp cazurile nou confirmate se ridică la 4.207, din nou un record nedorit.

În total, Italia a ajuns la 35.713 cazuri de Covid-19, dintre care 4.025 de oameni s-au făcut bine. Mai grav este că a crescut și numărul persoanelor în stare critică, la 2.257, în condițiile în care sistemul medical italian este deja copleșit.

Cu o rată de 591 de îmbolnăviri la un milion de locuitori, Italia este țara în care epidemia face cele mai mari ravagii.

În România, medicii au confirmat 14 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul total al bolnavilor ajungând la 260.

Ultimele cazuri au fost confirmate în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Maramureş şi Dolj, la persoane cu vârste cuprinse între 2 ani şi 57 de ani. 3.510 persoane sunt în carantină şi 26.545 sunt în izolare.

Inchide