A luat Liga Campionilor și acum vrea TITLUL cu Dinamo

Publicat: 06/10/2023, 16:45

După ce a scris istorie în Germania, Stelian Moculescu va antrena pentru prima dată o echipă românească de volei.

Moment istoric pentru voleiul românesc. Câștigător al Ligii Campionilor în 2007, antrenorul Stelian Moculescu va antrena pentru prima dată în prima ligă masculină din România.

Convins de Dinamo să revină în activitate după ce se retrăsese, tehnicianul care a scris istorie în Germania spune că filozofia după care își alege jucătorii este neschimbată.

A luat Liga Campionilor și acum vrea titlul cu Dinamo

„E destul de simplu: muncă, muncă și încă o dată muncă. Jucătorul trebuie să aibă talentul să muncească, să fie lucid, să știe, să aibă o proprie răspundere pentru el și pentru corpul său și pentru tot ceea ce face”, a spus Stelian Moculescu, antrenor Dinamo.

Pe banca dinamoviștilor, Stelian Moculescu va sta alături de Bogdan Tănase, care a renunțat după opy ani la o carieră de antrenor principal pentru a-i fi secund din nou mentorului său, cu care a mai colaborat la formația germană Friedrichshafen.

„Pentru mine, domnul Moculescu reprezintă un model în volei și e singurul om pentru care aș mai merge antrenor secund la o echipă de club. M-am bucurat enorm când am auzit că vrea să revină în volei și mai ales în România, și n-am stat deloc pe gânduri. E o bucurie să fiu alături de Stelu, consider că deși am stat 3 ani lângă dumnealui, mai am multe de învățat”, a declarat și Bogdan Tănase, antrenor secund Dinamo.

Rămas în Germania în 1972, Stelian Moculescu a venit de atunci foarte rar în România. Spune că a continuat să vorbească în română grație jucătorilor sau colaboratorilor români pe care i-a avut la echipele de volei la care a activat.

Am fost rar în România. Am fost înconjurat și de români. L-am avut pe Mihai Pădurețu la Dachau, i-am avut pe Bogdan Olteanu, pe Adi Aciobăniței, pe Adi Gontariu și cu ei am vorbit românește și mi-a prins bine. Merge din ce în ce mai bine – Stelian Moculescu, antrenor Dinamo

Considerat cel mai mare antrenor din istoria Germaniei, Stelian Moculescu spune că nu i-a fost greu să accepte oferta dinamoviștilor, pentru că acolo s-a reîntâlnit cu foști elevi de-ai săi. Tocmai de aceea, s-a înțeles destul de repede cu „alb-roșii”.

„A fost destul de simplu. Adi Gontariu a fost jucătorul meu la Friedrichshafen, am câștigat ultimul campionat cu el și cu Bogrdan Tănase și ei m-au prelucrat atâta timp să reiau activitatea de antrenor și am făcut-o. A fost o provocare, hai să venim să facem o treabă bună”, a mai declarat Stelian Moculescu.

Tehnicianul care a cucerit Liga Campionilor în 2007 și care a condus aproape un deceniu naționala Germaniei, cu care s-a calificat și la Jocurile Olimpice din 2008, spune că nu are multe de inoculat sportivilor dinamoviști din cultura germană. „Eu nu cred că e nevoie să aducem ceva, pentru că jucătorii de aici au o mentalitate foarte bună, lucrează, vor să învețe, vor să se dezvolte, așa că nu cred că trebuie să comparăm”, a mai precizat Stelian Moculescu.

Tehnicianul în vârstă de 73 de ani recunoaște că încă îi place să lucreze cu sportivii tineri, așa cum a făcut-o toată cariera: „Bineînțeles că e greu, e chiar foarte greu. Îți face plăcere. Mie îmi place foarte mult să cresc jucători. Cu jucători consacrați e mai ușor. Acolo trebuie să faci un management al oamenilor. E mult mai ușor. Sunt două lucruri total diferite”.

Nu mai fusese de 50 de ani în București

Revenit la București după mai bine de 50 de ani, tehnicianul originar din Brașov spune că totul în București este schimbat față de cum știa. Totuși, nu e speriat de stilul de a conduce al bucureștenilor.

Eu am plecat în ‘72, atunci am fost ultima dată în București. Nu cred că se mai poate compara cu Bucureștiul din 1972. Sunt locuri foarte frumoase, mai sunt și locuri care încă nu s-au redresat, dar toate lucrurile au nevoie de timp. Stilul meu de a conduce nu se deosebește prea mult de cum se conduce aici. În afară că nu mă băgam în intersecție, dar în rest e totul OK – Stelian Moculescu, antrenor Dinamo

De peste o lună și jumătate, de când a sosit la Dinamo, reputatul tehnician nu se desparte de o borsetă, pe care o poartă în jurul brâului la fiecare antrenament sau meci amical. Antrenorul a dezvăluit și secretul borsetei pe care o poartă zilnic. „Am borsetă pentru că îmbătrânim și mai uităm un lucru sau altul, și acum când sunt în borsetă toate nu le pot uita”, a mai anunțat Stelian Moculescu.

În campionatul care va începe pe 14 octombrie, Stelian Moculescu se va întâlni ca adversar cu câțiva dintre foștii săi elevi de la naționala României. Azi ei sunt antrenori, precum Laurențiu Lică la Corona Brașov sau Sergiu Stancu, la Arcada Galați. Reputatul tehnician spune că se bucură să în vadă pe bancă, pentru că ăsta e mersul firesc al lucrurilor. „Îmi face plăcere să văd oameni tineri care vin și vor să preia sceptrul pentru a conduce voleiul mai departe. Trebuie să fie și e foarte bine pentru că trebuie si o schimbare. Ei au trăit alte lucruri, au jucat afară și au văzut și fac și se vede în rezultate că fac treabă bună”, a completat Stelian Moculescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni