Acesta este noul echipament al naționalei de fotbal a României

Acesta este noul echipament al naționalei de fotbal a României
Publicat: 03/06/2015, 13:00
Actualizat: 03/06/2015, 13:55

Echipamentul principal al echipei naționale este de culoare galbenă, tricoul având decolteul în „v” de culoare albastru, iar pe laterale o dungă roșie. Pentru echipamentul de rezervă s-a folosit același model, dar culoarea predominantă este roșu.

Componenții echipei naționale vor folosi echipamentul prezentat miercuri doar la partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie, ulterior urmând a fi creat un model nou, cu un design ales de Federația Română de fotbal.

Sursa: Facebook/FRF

„Este o relație pe care dorim să o construim pe termen lung, de aceea vom fi alături cel puțin până în 2018, acoperind campaniile de calificare și turneele finale, unde trebuie să fim prezenți cu echipa națională. Joma este sponsorul tehnic al tuturor reprezentativelor, de la Under 15 până la seniori, inclusiv futsal sau fotbal pe plajă. Am ales să fim alături de cel mai bun sponsor tehnic, care oferă cele mai bune condiții, în contextul în care Federația Română de Fotbal întărește marca Joma la nivel mondial. Vom vedea fotbaliștii echipei naționale îmbrăcați în tricourile Joma la următorul meci, din 13 iunie. Va fi un echipament unic, ediție limitată dedicată acestei partide, în contextul în care Joma împlinește 50 de ani de activitate în 2015. De la următoarea partidă a naționalei, din toamnă va fi un design special, personalizat, dedicat exclusiv echipei naționale de fotbal a României”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că a ales Joma drept sponsor tehnic al echipelor naționale în urma analizării tuturor ofertelor, inclusiv a companiei adidas, care a furnizat echipament de joc în ultimii 45 de ani. „Am ales cea mai bună ofertă din toate punctele de vedere, din punct de vedere al calității, al cunatumului de produse pe care partenerul nostru ni le oferă, dar și din punct de vedere financiar. Am analizat toate ofertele pe care le-am avut pe masă, inclusiv ale fostului partener tehnic al Federației Române de Fotbal. În mod sigur culoarea echipamentului după meciul cu Irlanda de Nord va fi cea galbenă. Vom juca într-o culoare predominant galbenă, pentru că este cea pe care suporterii o iubesc. Prețurile echipamentelor Joma vor fi mult mai accesibile decât le-au cunoscut până acum suporterii români. Vor fi prețuri adaptate pentru piața românească. Ne dorim să fim cât mai aproape de românul obișnuit”, a mai spus Burleanu.

Atacantul Ciprian Marica speră ca noul echipament să poarte noroc echipei naționale: „Nu am apucat încă să pun mâna pe tricou. Salut Joma ca partener al echipei naționale și sper să ne poarte noroc. E important să ai parteneri care cred în echipa națională”.

Partida Irlanda de Nord – România, din Grupa F a Campionatului European din 2016, se va disputa la 13 iunie, pe stadionul Windsor Park din Belfast, de la ora 21.45. După disputarea a cinci etape din grupă, România se află pe primul loc, cu 13 puncte, iar Irlanda de Nord se află pe poziția a doua, cu 12 puncte.

Federația Română de Fotbal a încheiat un contract pe o perioadă de patru ani prin care Joma devine sponsor tehnic al tuturor naționalelor, selecționata de seniori urmând să dispute partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie, cu noul echipament, de culoare galbenă.

Conform unor surse federale, FRF va primi în fiecare dintre cei patru ani de contract produse în valoare de 720.000 de euro pentru toate reprezentativele și o sumă de 480.000 de euro cu titlu de sponsorizare. Valoarea bonusurilor de performanță pentru toți cei patru ani de contract se ridică la 600.000 de euro.

La 31 decembrie 2014 s-a încheiat ultimul contract al federației cu sponsorul adidas, după o colaborare de 45 de ani, naționala României evoluând pentru prima dată în tricoul producătorului german la Cupa Mondială din Mexic, în 1970.

În ultimul an de contract cu adidas, Federația Română de Fotbal a încasat 320.000 de euro cu titlu de sponsorizare și 8 la sută din vânzările în magazine, germanii furnizând și echipament în valoare de 500.000 de euro. În contractul cu adidas existau de asemenea bonusuri de performanță, pe care federația nu le-a încasat, naționala nereușind calificarea la ultimele turnee finale.

În Liga I, Joma furnizează echipament sportiv pentru CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și CSU Craiova, fiind de asemenea sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF și a naționalei de minifotbal.

Președintele FRF Răzvan Burleanu a condus Federația Română de Minifotbal și Federația Europeană de Minifotbal în perioada de dinainte de alegerile câștigate la 5 martie 2014.

Compania spaniolă este sponsor al mai multor echipe naționale, Honduras, Nicaragua, Trinidad Tobago, Kenya, Kîrgîstan, Uzbekistan și Bangladesh, în Europa doar selecționata Bulgariei având un contract cu Joma.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare