Alin Petrache spune că Simona Halep „ar trebui să se gândească la partea națională”

Alin Petrache spune că Simona Halep ar trebui să se gândească la partea națională
Publicat: 06/04/2015, 13:54

Oficialul Comitetului Olimpic și Sportiv Român speră ca Simona Halep să se răzgândească în ceea ce privește participarea la întâlnirea Canada – România, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

„Din punctul meu de vedere, eu nu am uitat niciodată cum am ajuns să joc în străinătate. Am jucat pentru că acei impresari și manageri m-au văzut jucând la echipa națională și nu la echipa mea de club. Din punctul ei de vedere cred că este greu și delicat să pui în balanță partea financiară pe care o poate pierde prin neparticiparea la un turneu și bucuria pe care Simona o readuce în țară de fiecare dată. Când întrebi acum cine e cel mai cunoscut sportiv, iată că lumea nu mai răspunde Hagi, Nadia Comăneci, ci Simona Halep. Cred că ar trebui să se gândească și ea la lucrul acesta, să se gândească la partea sportivă și națională și să facă un pas spre echipa națională. Sper să joace cu Canada, sper să ne aducă victoria și să ajungă în ceva timp numărul unu mondial”, a declarat președintele COSR.

Alin Petrache consideră că, în condițiile în care jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard a confirmat prezența la meciurile de Fed Cup, României îi va fi greu fără Simona Halep: „Poate se răzgândește Simona, pentru că am văzut că Bouchard și-a confirmat prezența la meciul împotriva noastră. Poate că e nevoie să discutăm un pic de valorile care îi definesc pe sportivii de înaltă performanță. Iar aceste valori nu le putem scoate în evidență decât atunci când participăm pentru echipa națională a țării din care provenim. Iar dacă vorbim de România, vorbim de țara care a dat atât de mulți campioni olimpici și te face să te simți mult mai patriot, atunci când vine vorba despre acești campioni. Cu siguranță va fi mai greu fără Simona Halep, ea e un pilon de rezistență al tenisului românesc și lipsa ei cu siguranță se va vedea în teren”.

Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, sâmbătă, la revenirea la București după turneele din SUA, că nu va evolua în întâlnirea României cu echipa Canadei, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

„Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligații la Stuttgart, dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima șansă, Irina (n.r. – Irina Begu) este în formă bună și la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo”, a declarat Halep.

Echipa de Fed Cup a României va întâlni formația Canadei, în deplasare, în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Meciul va avea loc în perioada 18-19 aprilie.

Președintele COSR Alin Petrache și medaliatele olimpice Laura Badea, Violeta Beclea, Ionela Târlea le-au vorbit luni elevilor de la Școala Gimnazială Sfânta Treime și de la liceele Ion Creangă și Mihai Eminescu, despre Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, în cadrul programului „Școala altfel”. În cadrul vizitei la sediul COSR, elevilor le-a fost prezentat și Muzeul Sportului.

„E o săptămână frumoasă, în care vom avea multe vizite. Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Sportului. E o sărbătoare frumoasă, trebuie să arătăm copiilor valorile pe care noi le promovăm. Cred că întâlnirea copiilor cu acești campioni, Laura Badea, Violeta Beclea, Ionela Târlea a fost de bun augur. Sunt campioane mari, care au ce spune copiilor, care pot ajunge la sufletul lor”, a mai spus Alin Petrache.

Organizația Națiunile Unite (ONU) și statele membre au decis anul trecut ca pe data 6 aprilie să fie sărbătorită Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern