Antrenorul Naționalei masculine de handbal: Și suporterii au o vină că naționala României nu are performanțe

Antrenorul Naționalei masculine de handbal: Și suporterii au o vină că naționala României nu are performanțe
Publicat: 28/10/2014, 15:08

Aflat la al treilea mandat în funcția de selecționer, Omer Aihan a afirmat că în cazul în care suporterii bucureșteni nu vor veni la meciul România – Kosovo, programat, miercuri, la Sala Dinamo, în cadrul primei faze a preliminariilor CE 2018, atunci va solicita federației ca următoarele partide să se dispute numai în provincie.

„Cel mai important factor pentru acest meci va fi publicul. Noi ne dorim foarte mult să câștigăm, dar întotdeauna o echipă națională, indiferent de sport, are nevoie de susținerea suporterilor români. Nu este o echipă de club, este reprezentativa României, iar patriotismul suporterilor bucureșteni de data asta ar trebui să fie la înălțimea așteptărilor. Dacă Sala Dinamo va fi plină și se creează o atmosferă propice victoriei atunci jucătorii se motivează dublu. Să nu uităm meciul de la Chiajna, unde a fost un meci de antrenament, cu sala goală… Nu aș vrea să dau vina pe suporteri acum… Dar și suporterii au o vină că România este acolo unde este, pentru că al optulea jucător nu a existat. Dacă sala nu e plină și publicul nu susține naționala la un nivel așa cum trebuie, atunci trebuie să spun cu regret că voi propune federației să jucăm următoarele meciuri în provincie, într-un oraș unde publicul să fie al optulea jucător. România merită, nu 50.000 de oameni în tribună, dar măcar 1.200 din 2 milioane de locuitori ai Bucureștiului ar putea veni la un meci de handbal”, a spus Aihan.

Tehnicianul este de părere că România este superioară adversarului de miercuri, chiar dacă nu are informații prea multe despre Kosovo. „Putem spune că împotriva celor din Kosovo avem un meci decisiv, chiar dacă este primul din această campanie de calificare. Nu avem informații prea multe despre Kosovo, așa că ne vom axa mult pe jocul nostru. Vrem să jucăm un handbal modern și spectaculos și eu consider că România este pregătită pentru această campanie. Valoarea echipei României este peste Kosovo, dar noi nu îi vom neglija și ne vom respecta adversarii. Trebuie să arătăm că la echipa națională este o schimbare și că România își dorește altceva”, a explicat el.

Omer Aihan a menționat că, din cauza unor probleme de ordin politic, imnul Kosovo nu va fi intonat înaintea meciului, iar steagul acestuia nu va fi arborat. „Am înțeles că este o problemă politică, faptul că statul Kosovo nu este recunoscut de România. Se pare că imnul și steagul lor nu va fi arborat. Dar treaba noastră este în teren, trebuie să fim concentrați pe joc”, a precizat Aihan.

Echipa națională de handbal masculin a României întâlnește, miercuri, de la ora 18.30, la Sala Dinamo din București, selecționata Kosovo, într-o partidă contând pentru prima fază a preliminariilor Campionatului European din 2018.

România joacă în grupa C, din primul tur preliminar, din care mai face parte Italia. Al doiela meci va avea loc tot cu Kosovo, în deplasare, la 1 noiembrie. Meciurile cu Italia vor avea loc între 10 și 14 iunie 2015. Prima clasată din fiecare din cele trei grupe din primul tur se vor califica în următoarea fază prelimianră. Turneul final al Campionatului European din 2018 va avea loc în Croația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple