Armata a cerut 10% din veniturile FC Steaua în schimbul mărcii. Ce răspuns a primit

Armata a cerut 10% din veniturile FC Steaua în schimbul mărcii. Ce răspuns a primit
Publicat: 20/02/2015, 13:42
Actualizat: 20/02/2015, 16:54

„Eu am propus să se încheie un contract de licență de marcă, prin care să le dăm posibilitatea să folosească emblema până când se stabilește un preț de către un evaluator avizat. Iar la preț să fie un preț provizoriu astfel încât niciuna dintre părți să nu piardă. Ei nu au mai fost interesați de acest demers și s-a ajuns în această situație. Conducerea armatei își dorea un procent de zece la sută din toate veniturile pe care le obțineau ei și cred că era vorba de un preț corect, pentru că este vorba de brandul Steaua. Eu așa vedeam situația și din vânzarea jucătorilor, pentru că acel jucător purta acest brand pe piept. Nu se pune problema de a vinde acest brand, se pune problema de a stabili un preț”, a declarat Talpan, la Sport.ro.

Oficialul clubului aflat în subordinea Ministerului Apărării Naționale a menționat faptul că în motivarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție se precizează faptul că gruparea lui Gigi Becali nu poate folosi denumirea de SC Fotbal Club Steaua București, chiar dacă această este înregistrată la Registrul Comerțului.

„Din motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție reiese foarte clar că Fotbal Club Steaua București nu mai este îndreptățită să folosească numele de Steaua București. Lucrul acesta rezultă din motivarea hotărârii. Noi știm că o marcă este formată dintr-un element lucrativ și un element verbal. Atâta timp cât s-a anulat acea marcă, este foarte clar că Fotbal Club Steaua București nu mai are dreptul să folosească numele Steaua București. Având în vedere că este înregistrată, ei pot să folosească FCSB, dar din ce am înțeles cei de la Venus București au făcut o adresă la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, deci vor fi probleme inclusiv cu acea siglă pe care ei o folosesc. Denumirea de Fotbal Club Steaua București nu o mai pot folosi, pentru că motivarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție spune foarte clar că nu mai au acest drept. Chiar dacă este înregistrată la Registrul Comerțului cu SC Fotbal Club Steaua București, având în vedere că este Steaua București în cuprinsul acestei denumiri, se încalcă decizia Înaltei Curți de Casație și vom lua măsurile care se impun. O să-i chemăm în judecată și vom solicita duane interese. Eu nu cred că UEFA va prezenta echipa tot Steaua, cred că Liga Profesionistă de Fotbal și federația se vor sesiza și vor lua măsurile pentru a nu fi parte în acest conflict”, a afirmat juristul.

Florin Talpan a precizat de asemenea faptul că a modificat regulamentul de funcționare al CSA Steaua, astfel încât clubul să poată înființa o echipă de fotbal, o decizie în acest sens urmând a fi luată de conducerea ministerului: „Eu m-am zbătut pentru a da o satisfacție suporterilor, care am văzut că m-au susținut și pentru foștii mari sportivi, care au câștigat Cupa Campionilor Europeni. Am făcut toate demersurile de modificare a regulamentului de funcționare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua și începând cu data de 24 noiembrie ne dă posibilitatea să ne înființăm echipă de fotbal. Eu zic că asta ar fi soluția cea mai viabilă la ora actuală pentru a continua tradiția. Decizia va veni însă de la conducerea Ministerului Apărării Naționale”.

Fotbal Club Steaua București a anunțat, joi, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că Înalta Curte de Casație și Justiție nu s-a pronunțat în dosarul privind marca asupra palmaresului echipei sau a culorilor, întrucât nu a fost învestită cu o astfel de cerere.

„Prin decizia menționată, Inalta Curte de Casație și Justitie nu s-a pronunțat asupra palmaresului echipei Steaua București sau a culorilor sub care aceasta evoluează în competițiile interne și internaționale, întrucât nici nu a fost învestită cu o astfel de cerere. Astfel, hotărârea instanței nu produce nicio consecință juridică pe plan fotbalistic (nici cu privire la trofeele caștigate de Campioana Romaniei, nici cu privire la culorile făcute celebre în cele mai importante competiții fotbalistice)”, a precizat gruparea campioană, după ce a primit motivarea deciziei ICCJ privind anularea mărcii Steaua București.

Clubul de fotbal menționează că a pus în aplicare decizia ICCJ imediat după pronunțare, dar exercită căile extraordinare de atac împotriva hotărârii pe care o consideră nedreaptă.

„Fotbal Club Steaua București respectă decizia pronunțată de ICCJ încă de la pronunțare, punând-o în aplicare imediat după apariție. Având în vedere faptul că Fotbal Club Steaua București consideră nedreaptă hotărârea pronunțată, va exercita căile extraordinare de atac împotriva hotărârii instanței, astfel cum sunt prevăzute de legislația în vigoare, în speranța că va recupera marca pe care a înregistrat-o cu bună-credință și a utilizat-o ani la rând în cele mai importante competiții fotbalistice. Ca un răspuns la sprijinul necondiționat oferit de suporterii echipei și la dorința acestora de a lămuri pe deplin situația creată, precizăm că vom întreprinde – cu sprijinul SCA Piperea și Asociații – toate demersurile legale necesare pentru apărarea drepturilor noastre privind marca, numele și culorile clubului”, se mai arată în comunicat.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua București înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deținut de Gigi Becali a fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul București a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menținută de Curtea de Apel București, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern