Avram Iancu, aplaudat la peste 11.000 metri altitudine, după ce devenit primul român care a traversat înot Canalul Bristol, dintre Anglia în Țara Galilor

Publicat: 23/07/2022, 16:27
Actualizat: 23/07/2022, 16:30

Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, care a trecut înot, vineri, din Anglia în Țara Galilor traversând Canalul Bristol, a fost aplaudat pe cursa Tarom cu care a ajuns, sâmbătă, înapoi în țară.

Odată cu această performanță sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal care are curenți marini deosebit de puternici.

„În urmă cu două luni eram în spital, internat prin secția de primire urgențe iar astăzi am trecut inot din Anglia în Țara Galilor traversând Canalul Bristol. Odată cu această performanță sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal care are curenți marini deosebit de puternici”, anunța, vineri, Avram Iancu, după ce a publicat și imagini video din timpul evenimentului.

Ruta de înot are aproximativ 28 de kilometri între Glenthorne și Porthcawl, dintre Anglia și Țara Galilor, care a însemnat aproximativ 14 ore de efort, la temperaturi ale apei de 15-16 grade Celsius, mai scăzute decât ale Canalului Mânecii, traversat înot de Avram Iancu în 2016.

„Suntem mândri că l-am avut la bord pe bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, cel care a devenit primul român care a traversat înot Canalul Bristol, care desparte Anglia de Țara Galilor. Aplauzele au răsunat și la peste 11.000 pentru românul nostru, cel care a traversat o distanța în linie dreaptă de circa 25 de kilometri, cunoscutul practicant de sporturi de anduranță înotând aproape 40 de kilometri, purtat de curenții foarte puternici ai canalului”, a anunțat, sâmbătă, Tarom, pe pagina de Facebook.

„Călătorind spre Anglia cu autocarul 49 de ore m-am smerit, iar Domnul m-a înălțat până la CER cu TAROM, partenerul meu aerian. Este pentru prima dată când călătoresc cu TAROM și sunt onorat să experimentez această premieră. Vă mulțumesc pentru surpriza momentului festiv din timpul călătoriei cu aeronava. Mulțumesc domnului Cdt Emil Dobrovolschi și întregului echipaj de zbor pentru că m-a repatriat pe aripi românești”, a scris, sâmbătă, Avram Iancu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase