Avram și-a lansat candidatura pentru FRF: Nu am nevoie de susținerea unui clan de impresari

Avram și-a lansat candidatura pentru FRF: Nu am nevoie de susținerea unui clan de impresari
Publicat: 15/01/2014, 15:02
Actualizat: 10/10/2018, 07:40

Fostul președinte al CCA, Vasile Avram, care și-a lansat oficial, miercuri, candidatura la președinția FRF, precum și programul pe care dorește să-l implementeze, a declarat că nu are nevoie de susținerea unui „clan de impresari”, făcând astfel referire la contracandidatul său Gheorghe Popescu.

Vasile Avram sugerează că Gheorghe Popescu, un apropiat al lui Victor și Ioan Becali, ar putea duce fotbalul românesc în sfera de influență a celor doi frați impresari. Totodată, Avram a menționat că nu este reprezentantul niciunei academii de fotbal, precum Gheorghe Hagi, ci al tuturor celor implicați în acest fenomen.

„Când voi fi președinte, îi voi respecta pe toți la fel. Consider că activitatea îndelungată pe care am avut-o pe plan profesional mă recomandă pentru funcția de președinte al FRF. Candidez pentru că vreau ca fotbalul românesc să câștige de la mic la mare. Nu am nevoie de susținerea unui anumit clan de impresari, nu sunt reprezentantul vreunei academii de fotbal, eu sunt reprezentantul tuturor, sunt reprezentantul echipelor din Liga a III-a, din Liga a II-a, tuturor echipelor din Liga I, asociațiilor județene, de fotbal feminin, de fotbal în sală, a tuturor academiilor de fotbal. Sunt reprezentant al acelor structuri sportive care nu au fost până acum în atenția FRF. Acestea sunt interesele pe care eu le reprezint”, a spus Avram.

Vasile Avram și-a continuat atacul la adresa lui Gheorghe Popescu, susținând că din 5 martie tot fotbalul românesc trebuie să aibă de câștigat, nu doar o anumită grupare. „Am convingerea că a venit momentul ca fotbalul românesc să intre într-o nouă etapă, a reconstrucției în care toți să câștige, nu numai o anumită grupare. Fotbalul românesc are resurse și energia pentru a fi redresat. Îmi pun speranța în oamenii de bine de astăzi, în tinerii și copiii care joacă fotbal. Ei vor readuce România în prim-planul fotbalului internațional, dar cheia este managementul în fotbalul modern. În perioada aceasta am vorbit cu sute de oameni din fotbalul nostru. Le-am explicat care sunt ideile mele. Prin programul și planul meu de dezvoltare nu câștigă Ionescu sau Georgescu, nu câștigă o anumită grupare, ci fotbalul”, a completat Avram.

Fostul arbitru susține că experiența și capacitatea managerială ar trebui să primeze în desemnarea noului președinte, nu doar numele. „Am ajuns la un nivel necesar de experiență managerială, de maturitate că pot să am această responsabilitate. Unii au impresia că având un nume este de ajuns ca să și câștigi. Eu cred că anii de muncă, realizările profesionale dovedite sunt elementele de bază care ar trebui să stea în spatele capacității unui om. Astăzi, fotbalul românesc nu își permite să facă experiențe. Consider că nu ne putem juca cu aceste pasiuni. După părerea mea, fotbalul nu este o dinastie. FRF nu are un rege, ci un președinte care a fost ales prin vot, nu uns. Cu tot respectul pentru Gică Popescu, consider că nu a venit vremea ca fotbalul românesc să fie condus de anumite frății, cu toate că în ultimul timp, aceștia au avut acces la butoane și au influențat foarte mult fotbalul românesc”, a explicat Avram.

La alegerile pentru președinția FRF, programate în 5 martie, și-au anunțat candidatura până acum fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, președintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Pușcaș și fostul internațional Gheorghe Popescu, acesta din umră lansându-și candidatura marți. Totodată, numele altor oameni de fotbal, printre care Ioan Andone, Adrian Porumboiu și Gheorghe Chivorchian, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaților la funcția de președinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunțat că nu își mai dorește încă un mandat la șefia instituției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?