Bazinul „Tolea Grințescu”, de 10 milioane de euro, inaugurat de clubul Dinamo

Bazinul Tolea Grințescu, de 10 milioane de euro, inaugurat de clubul Dinamo
Publicat: 10/11/2014, 14:40
Actualizat: 10/11/2014, 20:36

Președintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat că lucrările au vizat și consolidarea gardului complexului și terenului adiacent construcției, afectate de surpări.

„Săptămâna viitoare voi fi în măsură să vă spun care este suma la care s-a ridicat construcția bazinului. Începem acum preluarea acestui bazin. Aș dori să luați în calcul că suma care s-a alocat cuprinde și tot gardul de sprijin dinspre Barbu Văcărescu, pentru că venea terenul la vale. Am avut probleme cu vecinii, și pe bună dreptate, săpai și crăpau pereții. Nu pot să dau exact o sumă, dar cred că se va ridica la nivelul sălii de sport, în jurul sumei de 9-10 milioane de euro. Așa cred. Săptămâna viitoare veți afla și suma exactă. Nu avem nimic de ascuns. Mă bucur că după șase ani de zile acest obiectiv s-a finalizat și sportivii noștri au unde să se antreneze, iar publicul bucureștean are unde să vină să se miște. Acum trebuie omologat”, a declarat Lipă.

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a afirmat că autoritățile așteaptă și performanțe pe măsura investițiilor în infrastructura sportivă: „Eu sunt foarte fericită că am putut inaugura acest bazin la clubul Dinamo, unul de elită pentru sportul românesc. Este clubul de unde mulți sportivi au plecat și au excelat în marea performanță. Nu știu suma exactă care s-a investit în acest bazin, dar este o sumă considerabilă, pe care Guvernul României a alocat-o pentru construirea acestui bazin. Important este că sportivii pot să vină și să se pregătească în condiții extraordinare pentru marea performanță. Facem tot ce ne stă în putință pentru a pune la punct infrastructura sportivă dar așteptăm și rezultate. Azi am vorbti cu domnul primar Sorin Oprescu, care mi-a spus că semnează un contract, după care vom pune piatra de temelie pentru următoarea sală polivalentă”.

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, s-a arătat încântată de faptul că în cele două piscine se va putea practica și înot sincron. „Pe noi ne bucură inaugurarea acestei piscine olimpice. Acum suntem datori, atât noi ca federație, cât și clubul Dinamo, cu rezultate. Pentru că uitați-vă ce condiții sunt. Pe mine mă mai bucură faptul că pe lângă înot și polo se poate face și înot sincron în aceste două bazine, ceea ce ne dorim odată cu anul viitor”, a declarat Camelia Potec.

Fostul președinte al COSR, Ion Țiriac, a afirmat că este binevenită inaugurarea unei noi baze sportive, România fiind în urmă cu atragerea de fonduri europene la acest capitol. „E o treabă senzațională pentru că am terminat-o, nu mai stă neterminată. La Târgu Mureș patinoarul este terminat de patru ani de zile și nu îl deschid. De ce copiii nu patinează acolo? Revenind aici, e o treabă bună și sperăm să mai avem 50 din astea în următorii cinci ani. Guvernul, să vedem dacă va fi altul după 14 zile, eu sper să fie același, ne-a dat o legitimitate măcar, nu mai sunt agenție de voiaj, sunt minister al sportului. Însă noi de la Bruxelles nu am luat niciun ban, dar avem fonduri guvernamentale. Și ne dau și nouă să facem infrastructură. Eu ce am promis am făcut, sunt dispus să fac și mai încolo, să vedem dacă am cu cine”, a declarat Ion Țiriac.

Ceremonia de inaugurare a bazinului olimpic a fost urmată de un meci demonstrativ de polo între Dinamo și Steaua.

Cu această ocazie, prima medaliată olimpică a natației românești, Anca Pătrășcoiu, și Carmern Bunaciu, medaliată la CM, ambele foste sportive al CS Dinamo, au primit plachete omagiale.

La inaugurarea bazinul olimpic de înot și polo din incinta Bazei Sportive CS Dinamo, au participat viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, primarul Sectorului 2, Nicolae Onțanu, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec și omul de afaceri Ion Țiriac.