Burleanu, despre meciurile aranjate: Fotbalul românesc e în criză și trebuie luate măsuri dure

Burleanu, despre meciurile aranjate: Fotbalul românesc e în criză și trebuie luate măsuri dure
Publicat: 15/05/2015, 15:43
Actualizat: 01/02/2019, 19:28

„Tot ce înseamnă zona de integritate, aveți un departament foarte activ în federație, care acționează. Azi, avem o colaborare foarte bună cu toate instituțiile abilitate, astfel încât tot ceea ce înseamnă cercetări în această fază nu pot fi făcute public. Orice acuzație trebuie să fie probată. Sunt două zone, una sportivă și una a instituțiilor statului. În zona sportivă este sarcina Comisiei de Disciplină, iar în ceealaltă zonă ați văzut deja vizita la DNA și probabil probele care au fost. Sunt lucruri care nu s-au întâmplat niciodată. Toți trebuie să conștientizăm că situația fotbalului românesc este una de criză. Iar într-o situație de criză trebuie să iei niște măsuri foarte dure”, a declarat Burleanu.

Întrebat dacă în ultima perioadă i s-a părut vreun rezultat suspect sau vreo evoluție suspectă, Burleanu a spus: „Nu vreau să comentez, pentru că orice declarație a mea ar fi foarte ușor interpretată”.

Acționarul FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a declarat că nu are niciun fel de problemă vizavi de intenția fostului jucător dinamovist Ștefan Bărboianu de a-l acționa în instanța civilă. „Cum merge Bărboianu, îmbrăcat în civil? E decizia fiecăruia unde merge, nu am nicio problemă. Conducătorii federație au același interes ca și mine, să facem curățenie în fotbalul românesc, să se joace strict în teren, să fie spectaculos, să readucem spectatorii la stadion”, a spus Negoiță.

Ionuț Negoiță l-a acuzat, la 6 mai, pe fundașul Ștefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu și-a apărat corect șansele în derbiul cu Steaua, pierdut de „alb-roșii” cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că știe toate detaliile „trădării”.

Conducătorul clubului dinamovist a fost, luni și marți, la DNA, dar, potrivit unor surse din cadrul FRF, nu a prezentat procurorilor anticorupție nicio probă care să-l incrimineze pe Ștefan Bărboianu că nu și-ar fi apărat corect șansele la meciul cu Steaua.

Conform surselor citate, FRF a făcut o sesizare, prin Departamentul de Integritate, la Direcția Națională Anticorupție, luni Negoiță fiind însoțit la DNA de către șeful acestui departament Costin Negraru, iar marți s-a prezentat singur în fața procurorilor.

De asemenea, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat, marți, în scris, Comisia de Disciplină în legătură cu declarațiile făcute de Negoiță la 6 mai, acționarul FC Dinamo urmând să fie audiat în cursul săptămânii viitoare.

Ștefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formației Dinamo (antrenată atunci de Flavius Stoican), pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în fața echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunțat rezilierea de comun acord a contractului cu fundașul Ștefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formația „alb-roșie” în 2011.

Foști și actuali sportivi, președinți de federații și de cluburi și personalități din lumea sportului au participat, vineri, la aniversarea Clubului Sportiv Dinamo, care a împlinit 67 de ani de existență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală