Caz incredibil în gimnastica românească la Deva: „Fata mea mi-a dat mesaj că se aruncă de la geam!” Bătăi și jigniri încasate de o sportivă cu medalii la Europene

Caz incredibil în gimnastica românească la Deva: „Fata mea mi-a dat mesaj că se aruncă de la geam!” Bătăi și jigniri încasate de o sportivă cu medalii la Europene
Publicat: 23/09/2022, 16:18
Actualizat: 23/09/2022, 16:19

Amalia Puflea, o sportivă de doar 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind traumatizată, susține mama ei, de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Elena Onel n-a mai rezistat psihic și a făcut public un scandal care va zgudui sportul românesc.

Tânăra sportivă nu vrea să renunțe la cariera sportivă în urma abuzurilor suferite, ci ar dori să continue în gimnastică și să se transfere la CS Dinamo.

Mama copilei acuză FR de Gimnastică, condusă de Carmencita Constantin, că acoperă cu bună știință aceste practici ale antrenorilor.

Mama Amaliei Puflea: „Doamna Carmencita Constantin n-a luat nicio măsură”

„Ne pornim s-o luăm acasă, noi suntem din Bîrlad și mergem la Deva. Problemele au început de când domnii antrenori au început să se poarte foarte urât cu majoritatea din ele, nu știu dacă ceilalți părinți au curajul să vorbească.

Cert e că eu am ajuns la limită… Nu se poate așa ceva! Copilul meu m-a anunțat azi, printr-un sms, că, dacă nu vin s-o iau, se aruncă de la geam (plânge)… Au început să vorbească urât cu ea, s-a ajuns la bătăi…

Am vorbit cu fata mea și a zis că ea nu se mai simte confortabil acolo și am cerut transferul la Dinamo. O presează din toate punctele de vedere

Am cerut conducerii federației să ia o măsură împotriva dumnealor, a antrenorilor. de asemenea am cerut transferul copilului meu.

Le-am relatat tot ce s-a întâmplat, doamna președinte a vorbit cu copilul meu și i s-au povestit tot ce a avut loc la Deva. Doamna Carmencita Constantin n-a luat nicio măsură, ba din contră s-a luat de cei de la Dinamo care m-a sunat să-mi ia copilul acolo.

„I s-a spus copilei că e maimuță crăcănată”

De mâncare nici nu mai spun, dar aia nici nu contează acum. S-a ajuns însă prea departe, s-a ajuns la bătăi, la injurii, la jignirea familiilor și la amenințări. Ca să-i spui copilului că e maimuță crăcănată, că pune cartofii pe ogor cu fundul.

Antrenorii le vorbesc urât! Fiica mea mi-a dat mesaj că se aruncă de la geam

Expresii gen m… mă-tii, au forțat-o să concureze cu picioarele țâșnîndu-i sîngele. Iar domnul Lucian m-a sunat să-mi spună că datorită lor a luat medaliile respective”, a declarat Elena Onel, mama fetei.

ProSport, site-ul de sport care a publicat mărturia femeii, solicită intervenția de urgență a Ministerului Sportului.

Aș vrea să vorbiți cu ambii părinți, dar mai ales cu părintele tutore. Amalia este încredințată tatălui. Nu s-a întâmplat nimic la Deva, este doar dorința mamei de a o duce la CS Dinamo

Carmencita Constantin, președinte FR de Gimnastică