Ce părere are Gigi Becali despre faptul că trebuie să plătească 800.000 de euro după un litigiu

Ce părere are Gigi Becali despre faptul că trebuie să plătească 800.000 de euro după un litigiu
Publicat: 19/07/2012, 16:52
Actualizat: 25/06/2013, 17:33

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Federația Română de Fotbal nu poate pune în aplicare decizia TAS în cazul transferului fundașului Eugen Baciu, întrucât tribunalul sportiv internațional nu este recunoscut de legislația românească.

„Această hotărâre TAS spune că trebuie să plătesc 800.000 de euro. Nu e adevărat. Decizia Camerei de Soluționare a Litigiilor nu a fost atatcată în 15 zile, te-ai dus degeaba la TAS. Până acum a fost o tâmpenie, un fel de sclavagism. E o chestie voluntară să te duci la TAS, de vreme ce tu ai un tribunal arbitral în România. FIFA și UEFA nu mai sunt stat în stat, funcționează și ele după legile europene. Nu poate pune nimeni în aplicare decizia TAS, te ștergi cu ea la fund. Ce să căutăm noi, două societăți românești la un tribunal arbitral dintr-o țară străină? Mă duc la un tribunal românesc și legea spune că trebuia să mă duc la Curtea de Apel. Eu am fost la camera națională, ce mai caut la TAS? Ce, mă duc la 100 de tribunale de arbitraj? Trebuia să mă duc la Curtea de apel, deci, tâmpenie!”, a declarat Becali.

Oficialul grupării steliste a comparat Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu staborul țigănesc: „Acum ce fac, merg la toate tribunalele arbitrale diin Europa? Ăsta e rahat la bibilică, dar nu are vină Mircea Sandu, că nu știe el săracul. Nu ai ce să cauți la TAS, cea mai mare corupție e acolo. Asta înseamnă TAS, staborul țigănesc, e corupția cea mai mare acolo. Ce treabă am eu cu legea elvețiană? TAS nu e recunoscut de statul român. Eu funcționez după legea 31 și respect legile civile din România. Să uite cineva că FIFA și UEFA fac ce vor. Comitetul Executiv nu poate pune în aplicare decizia TAS, trebuie să meargă la un tribunal care să decidă asta. Nu, «că te dezafiliez». Ia dezafiliază-mă mă! TAS e nimeni. Trebuie să curățăm mocirla asta, că altfel asta înseamnă abuz și asta e pușcărie”.

Gigi Becali spune că a fost „luminat” în cauza respectivă de către patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, aflat în litigiu cu Federația Română de Fotbal. „Eram într-un analfabetism juridic și vreau să-i cer scuze lui Mititelu, care m-a deșteptat. Eram un dobitoc, un prost, și el m-a deșteptat, merită să intre în istoria fotbalului românesc. Nu putem să trăim toată viața în minciună. Mititelu a avut dreptate și trebuie să fie eroul fotbalului românesc. Merg la război cu Mititelu, că mă daore sufletul când e vorba de bani. M-a sunat Mircea Sandu și mi-a zis că el nu se pricepe, dar să facem hârtii și dacă juriștii spun că avem dreptate schimbăm regulamentul”, a mai spus Becali.

Gigi Becali consideră că decizia judecătorilor de la TAS a fost luată în urma unui act de corupție: „Șpagă. Nu știu de la cine. Eu voi face o hârtie la FIFA în calitate de europarlamentar, probabil că ei sunt și în atenția FBI și Europol, pentru că părerea mea este că sunt corupți”.

După ce mult timp l-a criticat pe Adrian Mititelu, nefiind de acord ca grupările din Liga I să răspundă în solidar cu FRF în litigiul pe care care îl are cu Universitatea Craiova, Gigi Becali este acum decis să-i cedeze gratuit pe jucătorii Andrei Prepeliță și Florin Costea, care au ajuns la Steaua în postura de jucători liberi, în urma dezafilierii Universității Craiova. „Mititelu are dreptate, eu îi dau înapoi jucătorii, nu mai vreau nici banii înapoi. Dacă are dreptate, hai să-i dăm câteva milioane, să-și facă omul echipă. Prepeliță și Florin Costea pot să se întoarcă la echipă. Pot să-l dau și pe Mihai, dar dacă îmi dă banii înapoi”, a mai spus Becali.

O clauză din înțelegerea încheiată între Steaua și FCM Bacău (pe vremea când clubul era deținut de Dumitru Sechelariu), prinvind transferul fundașului Eugen Baciu, prevede că formația bucureșteană trebuie să plătească 800.000 de euro grupării băcăuane dacă jucătorul devine liber de contract, așa cum s-a întâmplat după șapte ani de contract cu Steaua. Jucătorul și-a încheiat contractul cu Steaua în 2011 și s-a întors la Bacău. Comisiile sportive interne au dat dreptate Stelei, dar băcăuanii s-au adresat la TAS, unde au avut câștig de cauză. La cei 800.000 de euro se adaugă 40.000 de euro penalități.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...