Ce se va întâmpla cu turneul WTA de la București după ediția din 2014. Președintele FRT face anunțul

Ce se va întâmpla cu turneul WTA de la București după ediția din 2014. Președintele FRT face anunțul
Publicat: 12/07/2014, 14:47
Actualizat: 03/02/2019, 19:47

„Fiind prima ediție la București mai sunt lucruri de îndreptat, însă jucătoarele au rămas impresionate de condițiile de aici. MTS are o contribuție importantă, dar suma totală din partea celorlalți sponsori depășește cu mult aportul ministerului. Cu siguranță vom avea turneul și în următorii ani, am discutat deja cu proprietarul turneului și lucrurile cred că merg în direcția potrivită. Încă nu se știe exact pentru câți ani, dar îl vom mai avea o perioadă bună”, a spus Cosac.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, sâmbătă, că jucătoarele participante la BRD Bucharest Open au rămas impresionate de condiții și a menționat că în mod sigur Capitala va găzdui acest turneu și în următorii ani.

De altfel, turneul WTA de la București este inclus și în calendarul oficial WTA pe 2015.

George Cosac a menționat că probabil Irina-Camelia Begu, eliminată în primul tur la simplu și în al doilea la dublu, ar fi putut face mai mult, dar „atunci când ai două jucătoare în semifinale și alte două la dublu nu poți fi decât mulțumit”.

Cosac a vorbit și despre proiectele pentru perioada următoare: „Sunt mai multe programe pe care le vom derula în perioada următoare, sunt discuții să construim 400 de terenuri în școlile din România, probabil că luna viitoare vom începe reconstrucția Tenis Club, iar din noiembrie, împreună cu Ministerul Sportului și Ministerul Dezvoltării, vom începe modernizarea Complexului Sportiv Național, care va conține șase terenuri acoperite, hotel cu 30-40 de camere, sală de fitness, centru de recuperare și așa mai departe”.

Simona Halep și Monica Niculescu joacă astăzi, în cea de-a doua semifinală de simplu a zilei de la BRD Bucharest Open, întâlnirea urmând să înceapă după ora 17.00. Primul meci al zilei le opune pe Kristina Kucova (Slovacia) și Roberta Vinci (Italia, cap de serie numărul 2), de la ora 15.00, pe arena centrală. Cele două semifinale de simplu vor fi urmate de întâlnirea de dublu dintre Elena Bogdan/Alexandra Cadanțu, beneficiare ale unui wild card, și principalele favorite ale probei, Katarzyna Piter (Polonia) și Olga Savciuk (Ucraina). Cealaltă semifinală de dublu a zilei va avea loc, de la ora 15.00, pe terenul 1, între Cagla Buyukakcay (Turcia)/Karin Knapp (Turcia/Italia) și Paula Kania/Anna Tatișvili (Polonia/SUA).

Dumitru Hărădău: Turneul BRD Bucharest Open este mult peste așteptări

Dumitru Hărădău, președintele BRD Bucharest Open, a declarat, sâmbătă, că în opinia sa turneul este mult peste așteptări, menționând și că patru românce joacă în semifinalele de simplu și de dublu, și a precizat că, în ceea ce privește aspectul financiar, nu se poate face profit de la prima ediție.

„Turneul consider că este mult peste așteptări. Este foarte bine făcut, iar când ai o semifinală între două românce și o pereche de dublu care joacă pentru un loc în finală, atunci poți spune că a ieșit foarte foarte bine. Nu cred că se discută de profit. Nu poți face profit de la prima ediție, mai ales că încă nu știm toate cheltuielile. Prețurile biletelor sunt așa cum sunt pentru că am vrut să dăm ocazia tuturor să o vadă pe Halep, cea care a devenit un fenomen social aici. Costurile sunt foarte mari. În mod normal acest turneu e acoperit, dar profit nu cred că va fi”, a spus Hărădău.

Supervizorul WTA Chen Shu a declarat că organizatorii BRD Bucharest Open și-au făcut foarte bine treaba. „E prima oară când are loc la București un turneu WTA. Eu apreciez locația și faptul că toate facilitățile sunt aproape de terenuri. Organizatorii și-au făcut foarte bine treaba, nu există nemulțumiri din partea jucătoarelor. Turneul era puțin diferit la Budapesta, pentru că se desfășura într-un club privat. La Budapesta proprietarul nu a avut o susținere a federației și a guvernului, cum se întâmplă aici la București. Iar fără un astfel de sprijin este foarte greu de pus la punct un turneu de acest nivel”, a afirmat Chen Shu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...