Ce spune Celine Dion despre Nadia Comăneci

Ce spune Celine Dion despre Nadia Comăneci
Publicat: 12/08/2012, 20:23
Actualizat: 25/06/2013, 19:35

Cântăreața Celine Dion a spus că o admiră foarte mult pe Nadia Comăneci și s-a simțit inspirată de performanța reușită de gimnasta română la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, informează site-ul publicației Las Vegas Review-Journal.

Celine Dion avea opt ani atunci când a asistat la momentul istoric în care gimnasta Nadia Comăneci a primit nota 10 la paralele, pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal.

„Urmăream Jocurile Olimpice și ea aproape că mi-a schimbat destinul. Am iubit atât de mult puterea ei, dedicația ei și munca grea pe care a depus-o. Îmi doream să fiu ca ea. Nu era vorba doar de gimnastică, ci de întreaga ei atitudine și înfățișare”, a declarat artista.

Pe atunci în vârstă de 14 ani, Nadia Comăneci a câștigat trei medalii de aur pentru România în 1976. Celebra gimnastă română a câștigat alte două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.

„Am iubit tot ce avea legătură cu ea și se vorbea despre ea, până când destinul meu a început să se manifeste și m-a condus spre muzică, fapt pentru care – dar să nu mă înțelegeți greșit – sunt foarte fericită”, a adăugat cântăreața.

Evoluția de la Montreal nu a reprezentat însă singurul moment în care Nadia Comăneci a lăsat-o fără cuvinte pe Celine Dion. Douăzeci de ani mai târziu, cântăreața canadiană și-a întâlnit idolul din copilărie.

Celine Dion se afla la Atlanta cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1996, unde se pregătea să interpreteze o piesă pentru ceremonia oficială de deschidere a evenimentului sportiv. Se afla în camera ei de hotel cu soțul și managerul ei Rene Angelil, când cineva a bătut în ușă. „Am deschis ușa și… ea era chiar acolo. M-a dat gata!”, a spus Celine Dion.

Rene Angelil aranjase această întâlnire surpriză și obținuse acceptul Nadiei pentru ca gimnasta să vină însoțită de o echipă care să filmeze momentul.

„M-am întâlnit astfel cu persoana pe care o admiram de atât de multă vreme. Într-un fel, ea mi-a schimbat viața”, a spus Celine Dion.

Céline Dion s-a născut pe 30 martie 1968, la Charlemagne, în sânul unei familii melomane cu 14 copii. Céline Dion a cucerit apoi, pe rând, Quebecul, Franța și, în cele din urmă, Statele Unite. În scurt timp, vocea sa a devenit cunoscută și iubită în întreaga lume. În cei peste 25 de ani de carieră, Céline Dion a primit nenumărate premii muzicale și a vândut peste 200 de milioane de albume.

Nadia Comăneci a devenit, în 1976 la Montreal, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică. După Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur, Comăneci s-a retras din activitatea competițională. Între 1984 și 1989 ea a fost membră a Federației Române de Gimnastică și a ajutat la antrenarea gimnaștilor juniori români. În noaptea de 27/28 noiembrie 1989 a trecut ilegal granița româno-maghiară, în cele din urmă solicitând azil politic guvernului Statelor Unite, unde s-a stabilit.

Nadia Comăneci este vicepreședinte al Consiliului Director al Special Olympics, președinte onorific al Federației Române de Gimnastică, președinte onorific al Comitetului Olimpic Român, Ambasadorul Sporturilor Românești, vicepreședinte în Consiliul Director al Asociației Distrofiei Musculare și membră a Fundației Federației Internaționale de Gimnastică. A fost distinsă de două ori cu Ordinul Olimpic, acordat de Comitetul Internațional Olimpic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”