Celebrul doctor Fauci anunță când ar putea fi organizate evenimente sportive cu spectatori: Dacă mulți oameni se vaccinează împotriva COVID-19, atunci…

Celebrul doctor Fauci anunță când ar putea fi organizate evenimente sportive cu spectatori: Dacă mulți oameni se vaccinează împotriva COVID-19, atunci...
Anthony Fauci / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 01/12/2020, 16:33

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite ale Americii, susține că fanii sportului nu ar trebui să se aștepte ca la evenimente să poată participa mulțimi mari de oameni la sfârșitul acestui an, din cauza provocărilor determinate de vaccinul împotriva COVID-19.

Doctorul Fauci a declarat luni, 30 noiembrie, pentru Yahoo! Sports, că organizarea evenimentelor sportive cu spectatori mulți fără restricții impuse va fi „ultimul lucru” pe care îl vor vedea americanii în ceea ce privește revenirea țării la normalitate.

„Vom vaccina persoanele cu cea mai mare prioritate [de la] sfârșitul lunii decembrie până în ianuarie, februarie, martie. Până când va ajunge la publicul larg, oamenii care merg la jocurile de baschet, care nu au și alte boli, [vaccinarea lor] va începe la sfârșitul lunii aprilie, mai, iunie. Așa că probabil abia la sfârșitul verii ne putem simți confortabil [cu stadioane sportive pline] – dacă mulți oameni se vaccinează. Nu cred că vom reveni în totalitate la normal în iulie. Cred că probabil până la sfârșitul verii”, a declarat doctorul Fauci.

Doctorul Fauci, despre venimentele sportive cu mulți spectatori

Companiile farmaceutice precum Pfizer, BioNTech și Moderna au vaccinuri COVID-19 în diferite etape de dezvoltare. De fapt, Pfizer și BioNTech au solicitat permisiunea SUA pentru a începe vaccinările în SUA luna aceasta.

Dar, potrivit lui Fauci, acest lucru nu înseamnă neapărat revenirea la viața normală.

„Având un vaccin eficient în sine nu ne scoate din această situație dificilă în care ne aflăm. Dar un vaccin eficient care este utilizat pe scară largă ne-ar putea duce la un punct în care ne apropiem cu adevărat de normalitate”, a punctat specialistul.

O altă problemă ar putea fi disponibilitatea publicului de a se vaccina.

„Am putea ajunge acolo până la sfârșitul verii și, pe măsură ce intrăm în toamna anului viitor. [Dar] dacă 50% dintre oameni spun:„ Știi, nu vreau să mă vaccinez ”, atunci va dura mult mai mult decât atât”, a mai subliniat doctorul Fauci.

De asemenea, acesta este de părere că „între 75 și 85%” din populația SUA ar trebui să fie vaccinată înainte ca mulțimile mari de oameni să poată participa la evenimente sportive fără restricții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase