Cine este suedezul Tomas Ryde, noul antrenor al naționalei feminine de handbal a României

Cine este suedezul Tomas Ryde, noul antrenor al naționalei feminine de handbal a României
Publicat: 09/03/2015, 17:24

„Federația Română de Handbal a ajuns la un acord cu antrenorul suedez Tomas Ryde pentru preluarea funcției de antrenor principal al naționalei de senioare. Tomas Ryde a acceptat propunerea federației și a semnat deja contractul devenind antrenorul principal al României începând de astăzi. Obiectivul lui Tomas Ryde este calificarea la Campionatul Mondial din decembrie în Danemarca”, se arată în comunicatul FR Handbal de luni.

Potrivit FRH, „Tomas Ryde este unul dintre cei mai importanți antrenori din handbalul mondial, având o experiență uriașă la vârful competițiilor feminine. Tomas este câștigător al Ligii Campionilor cu echipa daneză Viborg în 2006, dar și câștigător al campionatului Danemarcei în 2006 și 2008, și al Cupei în 2007 și 2008. De asemenea, Tomas a fost în două rânduri antrenorul naționalei feminine a Suediei, pe care a dus-o în elita echipelor de profil. Ani la rând, echipele conduse de Tomas Ryde au dominat competițiile din Suedia, câștigând repetat campionatul și Cupa fie cu Tyreso sau Skuru HF”.

Antrenorul secund al naționalei va fi Bogdan Burcea, același care a activat și în mandatul lui Gheorghe Tadici.

„Suntem foarte bucuroși ca domnul Tomas Ryde a acceptat să colaborăm. Împreună cu domnul Bogdan Burcea sperăm să fie cuplul de antrenori care să aducă performanțele dorite de noi toți. Am încercat să avem o continuitate pe banca tehnică a echipei naționale feminine, iar faptul că domnul Burcea este în staff de niște ani buni este o garanție pentru asta. Fiindcă este și vorbitor de limbă engleză, mesajele de la antrenori la jucătoare și invers vor fi corect transmise si înțelese. În același timp ne-am dorit să avem un antrenor principal cu un CV bogat, cu experiență și, cel mai important, cu o mentalitate profesionistă și de invingător. Consider că talentul unanim recunoscut al fetelor noastre trebuie cristalizat intr-o rigoare tactică modernă. Sunt convins că domnul Ryde impreuna cu domnul Burcea sunt capabili de acest lucru”, a declarat, după semnarea contractului cu Tomas Ryde, președintele FR Handbal, Alexandru Dedu.

La rândul său, Tomas Ryde s-a declarat entuziasmat de preluarea naționalei României: „Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O națiune și o echipă cu istorie în contribuția pe care a avut-o la felul în care handbalul se joacă acum. Ce îmi place la jucătorele române e că sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic și că joacă foarte corect. Calificarea din iunie nu e una ușoară, dar e normal să fie așa. Vom fi pregătiți 100% pentru cele două meciuri și vom contribui cu toată pasiunea și expertiza noastră pentru a face față acestei provocări, ca în final să ajungem la Campionatul Mondial și la Olimpiada de la Rio”.

Ryde se va alătura naționalei României în 16 martie, când handbalistele tricolore vor sosi la Cluj pentru pregătirea dinaintea participării la Trofeul Carpați (20-21 martie), alături de campioana mondială Brazilia, medaliata europeană cu bronz Suedia, și Germania, ultima fiind preluată recent de danezul Jakob Vestergaard, fost director tehnic la CSM București.

Naționala României nu are antrenor din luna ianuarie, când fostul tehnician Gheorghe Tadici a anunțat că renunță la mandat.

Pe lista de negocieri a FR Handbal s-au aflat mai mulți antrenori, între care și spaniolul Martin Ambros, antrenorul campioanei Europei, Gyor ETO, care ar fi declinat oferta după ce ar fi primit una similară din partea forului național din Ungaria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern