Cristiano Bergodi, primele declarații ca antrenor la RAPID! „Obiectivul stabilit de conducerea clubului este un loc în primele trei”

Publicat: 10/07/2023, 22:22
Actualizat: 10/07/2023, 22:23

Cristiano Bergodi a declarat în primul interviu acordat după instalarea ca antrenor al Rapidului că va avea un început de sezon greu la echipa bucureșteană pentru că jucătorii au lucrat altceva cu Adrian Mutu, cel pe care-l înlocuiește.

Rapid s-a despărţit de Adrian Mutu, care s-a înțeles să preia Neftci Baku, echipa din Azerbaidjan.

Bergodi va debuta oficial pe banca Rapidului vineri, 14 iulie, cu fosta sa echipă Sepsi, în prima etapă a noului sezon din Superliga.

Cristiano Bergodi, primele declarații ca antrenor al Rapidului

„Sunt mulţumit şi bucuros că am revenit în Giuleşti la această echipă minunată. Mă bucur că am fost luat în considerare de conducere şi sper să fac lucruri bune aici. Sper că va fi un mandat bun, începem un campionat important. Eu am venit după o perioadă de pregătire făcută de un alt antrenor, dar nu se poate spune că a început campionatul, nu am intrat încă în cursă. Sper că va fi bine, am venit cu entuziasm, cu suflet şi motivaţie pentru a face un lucru bun în acest an. Normal că e foarte greu acum, cu Adi Mutu s-a lucrat altceva în cantonament, dar nu mă sperie nimic. Nu am o baghetă magică, însă eu unde am mers nu m-am speriat de nimic, chiar dacă au fost situaţii grele. Mai sunt 4 zile până la meciul cu Sepsi, Dumnezeu mi-a dat în prima etapă fosta echipă… aşa este destinul antrenorilor. În urmă cu o lună şi jumătate eram la Sepsi şi câştigam finala Cupei României, e normal să cunosc jucătorii de acolo. Dar ei au acum un antrenor foarte bun (n.r. – Liviu Ciobotariu), vor veni în Giuleşti cu un moral foarte bun după ce au câştigat Supercupa. Eu le cunosc minusurile şi plusurile, însă e o echipă de temut”, a spus Cristiano Bergodi.

Nu e un impediment pentru mine că s-a jucat în pregătire cu 3 fundaşi centrali. Acum trebuie să vedem repede cum se descurcă jucătorii la antrenamente şi să alegem un sistem de joc. Eu îi cunosc pe jucătorii Rapidului, am jucat anul trecut împotriva lor, pe 6 dintre ei i-am avut şi elevi. Şi atunci am încredere. Am amintiri frumoase de la Supercupa câştigată cu Rapid în 2007. Acesta este ultimul trofeu câştigat de Rapid şi mă bucur pentru că e un club extraordinar aici, cu suporteri minunaţi. Acum ne dorim să facem o performanţă adevărată la Rapid. Eu am încredere în munca mea şi cred că se poate face treabă bună aici – Cristiano Bergodi

Anrenorul italian a vorbit și despre obiective: „Avem un obiectiv important în acest an. Şi jucătorii tineri trebuie băgaţi în teren încet-încet, însă e nevoie şi de experienţă pentru a lupta sus în clasament. Obiectivul stabilit de conducerea clubului este un loc în primele trei, adică să fim pe podium. În fiecare an clubul trebuie să facă un pas mai sus. Rapid e un club glorios şi de când a revenit în Liga 1 a crescut de la an la an. E un brand şi trebuie să facă performanţe importante. Deci e normal să fie locurile 1-3 şi bineînţeles să ajungem cât mai departe în Cupa României, pentru că e un drum mai scurt pentru a juca în Conference League”.

Eu chiar dacă am fost fundaş, îmi place să joc ofensiv, să atacăm. Iar acest stil se pliază foarte bine pe acest stadion, cu aceşti suporteri, pentru că ei vor totdeauna să joci bine. Vom juca ofensiv, dar fără să neglijăm defensiva. E un stil de joc de pase, nu să aruncăm mingea sus. Împreună cu suporterii şi cu băieţii putem să facem treabă bună. Ne dorim să aruncăm tribunele în aer, ca să spun aşa. Eu îi cunosc de mult timp pe suporterii rapidişti, sigur că s-au mai schimbat, sunt şi tineri acum în peluză. Eu am rugămintea faţă de ei de a fi mereu lângă echipă. Să mă critice pe mine, dar nu pe băieţi, pentru că echipa trebuie susţinută întotdeauna, şi la bine, dar şi la rău. Ăsta e mesajul meu pentru ei. Iar eu sper că putem oferi un stil de joc plăcut ochiului, lucru pe care l-am făcut întotdeauna unde am antrenat. Şi nu văd de ce nu aş face acelaşi lucru şi aici – Cristiano Bergodi

Cristiano Bergodi a semnat un contract valabil două sezoane cu Rapid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice