Dan Petrescu nu mai este antrenorul echipei turce Kayserispor! A plecat amiabil sau a fost dat afară?

Dan Petrescu nu mai este antrenorul echipei turce Kayserispor! A plecat amiabil sau a fost dat afară?
Antrenorul Român Dan Petrescu / FOTO - Arhivă: Mediafax Foto
Publicat: 24/02/2021, 03:11
Actualizat: 24/02/2021, 03:12

Antrenorul român Dan Petrescu s-a despărțit, amiabil, de formația turcă Kayseripor, susține conducerea clubului, marți seara, pe pagina sa oficială. Totuși, potrivit Prosport, cu doar câteva minute înainte de anunțul oficial, un jurnalist turc a scris pe contul său de Instagram că antrenorul român ar fi fost dat afară.

Dan Petrescu lasă echipa turcă pe locul 16, cu 25 de puncte, din care 9 puncte realizate sub comanda sa, în cele 8 meciuri în care s-a aflat pe banca turcilor (2 victorii, 3 remize și 3 înfrângeri). Kayserispor este la un punct distanță de locurile retrogradabile.

De altfel, presa din Turcia a scris că antrenorul român a fost băgat în ședință de baskanii echipei, care i-au reproșat rezultatele proaste, și astfel s-a ajuns la despărțire.

Din motive familiale invocate de antrenorul nostru Dan Petrescu, am decis de comun acord rezilierea raporturilor contractuale. Îi mulțumim și lui și echipei sale și le dorim succes în carieră”, se menționează în comunicat.

Dan Petrescu  fusese adus la începutul lunii ianurie, iar obiectivul era salvarea de la retrogradare și antrenorul român era încrezător că o să reușească acest lucru.

„În calitate de antrenor care a fost campion trei ani la rând, știu că este dificil, deoarece am venit la o echipă care a fost în cădere. Dacă voi salva echipa de la retrogradare, mă voi bucura la fel ca de câștigarea campionatului”, declara Dan Petrescu, la conferința de presă cu ocazia numirii la Kayserispor, după ce a fost dat afară de la CFR Cluj.

Campionatul European de fotbal Under-19, care urma să fie găzduit de România, anulat de UEFA! Aceeași soartă o are și turneul final feminin U-19

Comitetul Executiv al UEFA a decis, marţi, anularea Campionatului European de fotbal Under-19 2021, care urma să fie găzduit de România, motivul invocat pentru decizia luată fiind pandemia de Covid-19, potrivit site-ului forului continental.

De asemenea, UEFA a anulat şi turneul final feminin U-19, în ambele cazuri ţinând cont de „restricţiile impuse de unele guverne, care ar face dificile călătoriile echipelor şi organizarea mini-turneelor”.

UEFA stabilise, vara trecută, ca turneul final al Campionatului European Under-19 să se desfăşoare în România, în perioada 30 iunie – 13 iulie 2021. În condițiile date, o decizie privind găzduirea de către țara noastră a unei viitoare ediții urmează a fi luată în considerare.

Adrian Mutu, selecționerul reprezentativei U21 a Românei, s-a vaccinat anti-COVID. Anunțul oficial al FRF

Adrian Mutu, selecționerul reprezentativei U21 a României, s-a vaccinat, marți, împotriva COVID-19, potrivit unui anunț făcut de Federația Română de Fotbal (FRF).

FRF a demarat o companie prin care sportivii care reprezintă „tricolorul” să fie imunizați înainte de competițiile la care vor participa în acest an.

Dacă Nicolae Dică și Denis Haruț s-au vaccinat în cursul zilei de luni, astăzi a venit rândul și selecționerului reprezentativei U21 a României, Adrian Mutu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult