David Popovici a fost întâmpinat de ministrul Sportului la revenirea în țară. Eduard Novak: Mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”

David Popovici a fost întâmpinat de ministrul Sportului la revenirea în țară. Eduard Novak: Mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”
Sursa foto: Facebook/ Eduard Novak
Publicat: 19/08/2022, 10:49

David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Europenele de la Roma, a revenit în ţară de la competiţia continentală, fiind întâmpinat la aeroport de ministrul Sportului, Eduard Novak.

Ministrul Sportului a anunțat, vineri, dimineață, pe contul de Facebook că înotătorul român a fost aşteptat într-un cadru restrâns şi că i-a promis lui David Popovici că se va ocupa de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”.

David Popovici a fost desemnat Miercuri seară, la finalul probelor de înot de la Europenele de la Roma, cel mai bun sportiv în probele masculine. „Probele de înot de la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma s-au încheiat miercuri seara, 17 august 2022. Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă!”, transmite Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Românul a cucerit două medalii de aur în probele de 100 m liber (cu record mondial de seniori) şi 200 m liber, la Campionatele Europene de Nataţie.

Promisiunile lui Eduard Novak

„A revenit în ţară dublul nostru campion european şi recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluţiilor de excepţie de la Europenele de la Roma. L-am aşteptat într-un cadru restrâns, cu doamna preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului şi i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”. Este bazinul lui preferat şi cred că atât el, cât şi cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condiţiile de antrenament şi pregătire”, a scris Eduard Novak.

Vă recomandăm să citiți și:

David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber la Campionatele Europene de Natație

Camelia Potec, despre performanțele lui David Popovici! E regele natației mondiale! „În România s-a pregătit cel mai rapid înotător al probei regină din înotul mondial”

David Popovici, prima reacție după ce a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene: „Nu am avut un timp în minte. Antrenorul mi-a spus să fac o nebunie”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase