VIDEO | David Popovici primește 1 milion de lei din partea statului, în semn de recunoaștere pentru perfomanțele sale

Publicat: 23/06/2022, 13:50
Actualizat: 23/06/2022, 15:37

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că statul îi va acorda lui David Popovici un milion de lei, din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, în semn de recunoaștere pentru perfomanțele sale.

Șeful Guvernului a anunțat, joi, decizia de a-l premia pe David Popovici.

Potrivit premierului, Guvernul a decis alocarea, din Fondul de rezervă, a sumei de un milion de lei pentru a recompensa performanța lui David Popovici.

„Fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură”

„Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și am decis ca, fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a declarat șeful Executivului.

David Popovici a devenit, la numai 17 ani, dublu campion mondial la Budapesta (100 și 200 m liber).

Înotătorul român a obținut, miercuri, cea de a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta (Ungaria), cu timpul de 47.58 (în semifinale a avut 47.13). Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47.64) și de canadianul Liendo Edward (47.71).

Rezultatul este unic în istoria natației românești, David Popovici devenind astfel primul înotător romând care devine campion mondial în probe masculine de natație. Mai mult, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

După performanțele de la Budapesta, pe contul de Twitter al mişcării olimpice a fost publcat un mesaj prin care a sugerat că sacrificiile tânărului înotător au fost răsplătite la Budapesta: „Să trebuiască să te trezeşti în fiecare zi la 4:30 dimineaţa pentru antrenament” şi „Să devii dublu campion mondial la vârsta de 17 ani”, cu menţiunea: „Se pare că a meritat totul, David Popovici!”.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție. Cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani) și a avut această performanță acum 49 de ani.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult