Destinație surpriză pentru fiul lui Hagi? Ianis, propus unui club celebru de la care au plecat mulți jucători fenomenali

Destinație surpriză pentru fiul lui Hagi? Ianis, propus unui club celebru de la care au plecat mulți jucători fenomenali
Publicat: 08/01/2018, 17:37

Fostul fundaș consideră că transferul la Fiorentina a fost o alegere greșită și că fiul lui Gheorghe Hagi trebuia să rămână în Liga 1 sau să meargă la un club ce promovează tinerii fotbaliști. Iencsi crede în calitățile lui Ianis Hagi, care, în opinia sa, poate fi o variantă și pentru echipa națională, în viitor.

„Eu l-aș fi văzut să mai fi stat cel puțin un an la Viitorul sau, dacă nu, chiar putea să plece la Steaua. E clar, potențial și talent are – slavă Domnului! Poate nu se ridică la nivelul lui Gică, dar nu se știe niciodată cum te poartă drumul.

Eu l-aș fi văzut pe Ianis Hagi, la valoarea lui și la tinerețea lui, la o echipă precum Ajax Amsterdam sau Anderlecht. Sunt cluburi care se ocupă special pentru promovarea acestor tineri. Eu sunt sigur că Ianis Hagi ar face față cu brio la o echipă precum Ajax Amsterdam. Acolo ar putea crește frumos și să plece la o echipă mare din Europa. Eu asta l-aș fi văzut pe el, nu e timpul pierdut. El are doar 19 ani, e un jucător foarte tânăr, evervant de tânăr, chiar. Și să vezi un jucător, la vârsta asta, lovind mingea cu ambele picioare, pentru că l-am văzut pe Ianis Hagi la Viitorul executând cornere și cu stângul, și cu dreptul, ceea ce nu am văzut la jucători cu experiență, darămite la un puștan. Ce să zic, nu e timpul pierdut. Eu sper ca Ianis să joace și poate va fi ales și pentru echipa națională”, a spus Iencsi, la ProSport LIVE.

În vârstă de 19 ani, Ianis Hagi nu a jucat în niciun meci pentru Fiorentina, în acest sezon. Transferat în vara anului 2016 de la FC Viitorul, pentru două milioane de euro, fiul lui Gheorghe Hagi a strâns 48 de minute în ediția trecută din Serie A, în două apariții.

Viitorul a anunțat că a făcut o ofertă de răscumpărare a internaționalului român de tineret, pentru aceeași sumă încasată în urmă cu un an și jumătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase