Dinu: Nu am niciun fel de dușmănie cu Pițurcă, m-a impresionat ca jucător de poker

Dinu: Nu am niciun fel de dușmănie cu Pițurcă, m-a impresionat ca jucător de poker
Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, într-un mod ironic, că nu are niciun fel de dușmănie cu selecționerul Victor Pițurcă, apreciindu-i acestuia stăpânirea de sine la jocul de poker.
Publicat: 02/04/2013, 22:45
Actualizat: 25/06/2013, 17:36

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, într-un mod ironic, că nu are niciun fel de dușmănie cu selecționerul Victor Pițurcă, apreciindu-i acestuia stăpânirea de sine la jocul de poker.

„Nu am niciun fel de dușmănie cu Pițurcă. Din contră, îi apreciez stăpânirea de sine, și ca jucător a fost unul bun. L-am văzut chiar cum joacă poker și m-a impresionat. El a vorbit cum a vorbit despre mine… Probabil că a folosit cele câteva cuvinte pe care le are în lexic, maxim 200. Nu poți să ai alte pretenții la el. În ceea ce privește whiskey, de obicei deschide creierul și argumentează uneori dizertația, dar nu e cazul lui. În privința câinelui, într-adevăr este partenerul meu. Dar în ciuda faptului că este un câine de rasă, foarte curajos, cred că dacă l-ar vedea s-ar înspăimânta și ar lua-o la fugă”, a spus Dinu.

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, marți, într-o conferință de presă, că administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, este dușmanul său și își permite să îl jignească, pentru că a fost la rândul lui jignit de fostul internațional.

Dinu l-a criticat dur pe Victor Pițurcă după înfrângârea echipei naționale, suferită în Olanda, cu scorul de 0-4. Și europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a avut comentarii jignitoare la adresa selecționerului, după acel meci, dar Pițurcă a precizat că pe acesta nu îl va jigni, deoarece îl va da în judecată pentru afirmațiile sale.

„Cornel Dinu este dușmanul meu, este rivalul meu. Să știți că Dinu, pentru mine, a fost un mare jucător și l-am respectat în sensul ăsta, dar ca om, e o jigodie umană pe care cu greu o mai întâlnești pe această planetă. Pe el îl jignesc, dar de exemplu pe Vadim Tudor nu o să-l jignesc, deși a scris foarte urât despre mine. Astăzi de dimineață, când am plecat de acasă, avocatul m-a atenționat să nu zic nimic de el, pentru că dacă o fac… Doamne, știți în câte feluri am să-l numesc pe ăsta? Ăsta (n.r. – Corneliu Vadim Tudor) vrea să fie președintele țării. Vă imaginați și Cornel Dinu, la cât e de inteligent, și el ar fi trebuit să fie președintele țării. Nu o să vorbesc despre Vadim Tudor, pentru că o să-l dau în judecată și sper să se întâmple ceva, pentru că la noi în țară, din păcate, nu sunt legi. La noi în țară se jignește, se minte și se înjură fără niciun fel de problemă”, a completat Pițurcă.

Selecționerul consideră că Dinu este angajat la Dinamo din milă. „Acest om, Dinu, jignește, dar nu o să mai spun nimic despre el pentru că aș face deliciul tribunei. Chiar voiam să-l jignesc, dar tot nu îmi iese din cap acea imagine când i-a dat Giovanni Becali o sută de euro și i-a luat și i-a băgat în buzunar, marele Dinu! Care de nu știu câți ani nu știu din ce trăiește. Din vrăjeala aceasta despre echipa națională, Dinamo, i se dă de milă. Chiar e de milă în momentul acesta, dar jigodismul din el nu dispare”, a spus Pițurcă.

După ce Dinu a declarat că nu se mai practică la antrenamente jocul 5 contra 2, așa cum se procedează la națională, Pițurcă a precizat că, datorită acestui exercițiu, Steaua a reușit să câștige Cupa Campionilor Europeni în 1986. „De unde știe el că nu se mai practică la antrenamente 5 contra 2? A citit în sticla de whiskey, în paharul de whiskey? 5 contra 2 în cantonamentul ăsta nu s-a prea jucat decât 15 minute înaintea jocurilor. E un joc complex. Un joc, pe care noi, la Steaua mare, l-am practicat foarte mult. Cu acest joc, noi, Steaua, cea mai mare echipă a tuturor timpurilor, am câștigat Liga Campionilor și am învățat să pasăm din prima și datorită acestui joc. Acesta era antrenamentul nostru 5 contra 2 și miuță 10 contra 10 cu atingeri dintr-o singură atingere. Ce să zică Dinu? Ce să-i ceri lui Dinu? Eu am obținut cu echipele naționale trei calificări. E prea puțin pentru Dinu, pentru X, pentru Y. El nu a reușit nimic. El a reușit cu Cehoslovacia în opt oameni să ia vreo cinci cu echipa aia mare. El se ia de mine când joc cu Chipciu, Grozav și ne bate Olanda cu 4-0”, a declarat Pițurcă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Cea mai fierbinte lună aprilie din istorie. „În ce moment declarăm că am pierdut lupta?”