DOLIU ÎN FOTBAL. Un mare jucător străin, care a activat și în România, a murit la doar 40 de ani

Redactor:
Gândul
DOLIU ÎN FOTBAL. Un mare jucător străin, care a activat și în România, a murit la doar 40 de ani
Marian Cisovsky a jucat 70 de meciuri pentru Poli Timișoara

DOLIU în fotbalul mondial, dar și românesc: internaționalul slovac Marian Cisovsky, fost jucator la Poli Timișoara, a decedat la doar 40 de ani. Jucătorul suferea de mai mulți ani de scleroză laterală amiotrofică.

Marian Cisovsky a câștigat de mai multe ori titlul în Slovacia și a jucat de-a lungul timpului pentru echipe ca Inter Bratislava, Zilina, Artmedia Bratislava, Poli Timisoara si Viktoria Plzen. Intre 2002 si 2013, fostul fundas central a jucat 15 meciuri pentru echipa nationala a Slovaciei.

Potrivit publicației Opinia Timisoara, în echipa violeților de pe malul Begăi, Cisovsky a jucat aproape 70 de partide, fiind vicecampion al României.

Cisovsky, meci memorabil pentru Poli Timișoara în Europa League

Marian Cisovsky a rămas în istoria lui Poli și cu un gol extrem de important. În 2010, în turul al treilea preliminar al Europa League, Poli înfrunta acasă pe finlandezii de la MYPA 47.

Oaspeții conduceau cu 3-2 și erau calificați la acest scor. A venit însă minutul 93, când la ultima fază a meciului, Cisovsky a marcat golul egalării, și a trimis formația timișoreană în play-off-ul competiției.

Cei de la Poli Timișoara aveau apoi să dea piept cu Manchester City și să fie eliminați, însă golul lui ‘Ciso’ a rămas în memoria fanilor.

Fotbalul timișorean, alături de Cisovsky după îmbolnăvire

În anul 2015, suporterii și întreaga suflare fotbalistică din Banat a fost atinsă de vestea că fostul fundaș al Politehnicii Timișoara se afla în suferință. Diagnosticat cu ”boala Lou Gehrig”, Marian Cisovsky a primit încurajări și de la foștii colegi alb-violeți

Unul dintre cei care l-a încurajat atunci a fost Dan Alexa:

Dan Alexa, alături de fostul jucător timișorean în anii de suferință
Inchide