Dorinel Munteanu: Dinamo reprezintă o nouă provocare pentru mine în fotbalul românesc

Dorinel Munteanu: Dinamo reprezintă o nouă provocare pentru mine în fotbalul românesc
Publicat: 15/11/2012, 16:26
Actualizat: 25/06/2013, 15:30

Tehnicianul Dorinel Munteanu a declarat, joi, în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat oficial în funcția de antrenor principal al echipei Dinamo, că preluarea formației alb-roșii reprezintă o nouă provocare pentru el în fotbalul românesc.

„Pentru mine ziua de azi este foarte importantă pentru că mă întorc după 20 de ani la echipa care mi-a deschis drumul spre fotbalul din Vest, echipa care mi-a deschis drumul spre echipa națională. Sunt foarte bucuros că am luat această decizie, Dinamo e o nouă provocare pentru mine în fotbalul românesc. Împreună cu jucătorii, conducerea adiministrativă și suporterii voi readuce Dinamo acolo unde a fost cu puțin timp în urmă”, a spus antrenorul.

El a adăugat că primul său scop la Dinamo este să le redea jucătorilor încrederea în propriile forțe. „Nu am venit să vând iluzii aici, am venit să investesc priceperea mea la Dinamo. Vreau să obțin maxim din jucătorii care se află acum în lotul echipei, de aceea nu discut acum despre transferuri. De fapt, în decizia mea a fost un argument în plus faptul că Dinamo are în momentul de față un lot valoros. În primul rând, vrea să le redau încrederea băieților, pentru că acesta este un punct vulnerabil acum. E un prim pas pe care trebuie să-l fac începând de azi la Dinamo”, a afirmat Dorinel Munteanu.

Prezent la conferința de presă, acționarul FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a declarat, că obiectivul noului antrenor în acest sezon este clasarea în primele trei poziții ale Ligii I. „Dorinel Munteanu și-a asumat prin contract că Dinamo va ocupa unul din primele trei locuri ale clasamentului Ligii I. El are toată susținerea acționarilor și sunt convins că și suporterii îl vor susține. Trebuie să avem răbdare pentru că Dinamo este o echipă în reconstrucție și sunt convins că vor apărea și rezultatele”, a spus Negoiță.

Tehnicianul Dorinel Munteanu a precizat faptul că va colabora cu administratorul delegat al clubului, Cornel Dinu, în ceea ce privește pregătirea tactică: „Voi colabora cu Cornel Dinu, e un om valoros, un om de fotbal și avem nevoie de oameni valoroși lângă echipă. Din staful tehnic fac parte secunzii Yuksel Yesilova și Cătălin Ciorman. Și în câteva zile voi mai aduce un antrenor secund. De asemenea, domnul Constantin Niculae (n.r. – preparatorul fizic) va rămâne alături de echipă. Tot staful va contribui la pregătirea fizică. Una dintre plăcerile mele este pregătirea fizică, dar nu vreau să îi sperii pe băieți. Nu vreau să comentez situația (n.r. fizică) în care se găsesc ei acum”.

Munteanu spune că vrea să uite perioada petrecută la Steaua și că va încerca să-i convingă pe fanii dinamoviști să-l accepte în ciuda trecutului său de jucător și antrenor la formația rivală. „Niciodată nu a fost Steaua un impediment pentru mine, nu mă va împiedica să-mi fac treaba. Vreau să depășim orice echipă din campionat. Sunt convins că suporterii vor fi alături de mine și că se vor bucura de ceea ce vor vedea la Dinamo. E clar, voi avea o discuție cu suporterii. Sper că vor înțelege. Nu îmi fac probleme pentru că și suporterii vor să vadă echipa mult mai bine decât e acum. Pentru mine despărțirea de Steaua a fost un moment extrem de nefericit și nu vreau să mai vorbesc despre asta. Nu am uitat niciodată prima echipă care m-a lansat în fotbalul mare. Sper să fie un nou început pentru Dinamo”, aa firmat el.

Antrenorul și-a propus ca Dinamo să obțină cât mai multe puncte în etapele rămase de disputat în acest an. „Dinamo trebuie să se concentreze pe cele șase etape care au mai rămas. Sunt convins că fotbaliștii pot mai mult decât au arătat în ultimul timp, nu voi face nicio diferență între jucători, vreau doar să respecte ce le cer și să dea totul pe teren. Nu vreau să vorbesc acum de câștigarea campionatului, acum a început o urmărire a echipelor din fruntea clasamentului. Vreau să mă gândesc la următorul pas, nu la următorii zece. Îmi doresc foarte mult un titlu cu Dinamo, însă nu vreau să promit nimic, sper să reușesc”, a mai spus Munteanu.

Acționarul Ionuț Negoiță i-a promis noului antrenor că va încerca să asigure confortul financiar al fotbaliștilor, astfel încât să poată realiza obiectivul pentru anul viitor, câștigarea titlului de campioană: „Nu ar trebui să ne limităm doar la antrenori care au fost jucători la Dinamo. Avem fotbaliști care au fost fotbaliști în trecut la Steaua și s-a văzut că sunt profesioniști, e vorba de onoarea lor și de dorința de a face performanță. Aveam și opțiuni mai ieftine, dar Dinamo merită valoare. De aceea am preferat un antrenor care își cunoaște valoarea. Are bonusuri pentru câștigarea campionatului, pentru calificarea în cupele europene sau pentru câștigarea Cupei României, pe măsura performanței obținute. Ne dorim toți rezultate, dar pentru asta ne trebuie o liniște financiară. E un moment greu acum, dar se lucrează de ceva timp pentru a asigura confortul financiar. Pentru a construi o echipă solidă avem nevoie de timp. Vizăm o construcție sănătoasă chiar dacă nu vor apărea mâine rezultatele. Dar fără discuție, pentru la anul «target-ul» este titlul de campioană”.

Dorinel Munteanu a semnat cu FC Dinamo un contract valabil doi ani și jumătate, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

Fost jucător, printre altele, la Dinamo, FC Koln, VfL Wolfsburg, Steaua și CFR Cluj, Munteanu, 44 de ani, a antrenat echipele CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui, Steaua și Oțelul Galați. În palmaresul său de tehnician figurează un titlu de campion al României, în sezonul 2010/2011, și Supercupa României, în 2011, ambele reușite cu Oțelul.

Munteanu îl înlocuiește la Dinamo pe italianul Dario Bonetti, care a a fost numit la 10 aprilie 2012 și care și-a reziliat contractul miercuri. Bonetti a pregătit a mai echipa Dinamo în perioada iulie – octombrie 2009. În acest al doilea mandat, italianul a câștigat cu formația din Șoseaua Ștefan cel Mare Cupa României și Supercupa României.

Acționarii FC Dinamo au decis rezilierea contractului lui Dario Bonetti din cauza parcursului slab al echipei în Liga I. Dinamo a pierdut ultimele meciuri din Liga I, 1-3 cu Steaua, în deplasare, și 0-1 cu FC Vaslui, pe teren propriu, ocupând locul 7 în clasament , la 16 puncte „distanță” de rivala istorică, aflată pe prima poziție.

Dorinel Munteanu va debuta pe banca formației „alb-roșii”, sâmbătă, de la ora 21.30, în meciul cu formația Viitorul, care va avea loc la Constnața, în etapa XVI-a Ligii I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?