Edi Iordănescu este noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României 

Edi Iordănescu este noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României 
Edi Iordănescu, noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României / Sursă Foto: ProSport
Publicat: 25/01/2022, 18:48

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost numit selecționerul echipei naționale a României, după ce Federația Română de Fotbal a încercat aproape 3 luni să găsească un antrenor pentru prima reprezentativă. Fiul lui Anghel Iordănescu a fost prezentat într-o conferință de presă alături de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, scrie ProSport.

Antrenorul a spus că are de luat o revanșă în fața tatălui său, care a fost și el selecționer.

„Mi-am adus aminte de un moment din 94, din America. Am fost prezent și m-a ținut vreo 45-50 de minute în fața hotelului în care echipa națională era cazată. La momentul respectiv am luat-o personal, dar eu îl aștept cu drag la echipa națională. Toți antrenorii care pot ajuta sunt bine veniți, dar să se încadreze în program. Îmi doresc să merg la cluburi și să discut cu jucătorii, la fel îmi doresc să merg și în străinătate. Am deschidere totală. Cred că este important să lucrăm mai mult în echipă. O să încerc să am mai mult dialog și să ne unim pentru dezvoltarea fotbalului românesc”, a declarat acesta.

Edi Iordănescu, despre clauza de reziliere:

Iordănescu a spus că există o clauză de reziliere a contractului, însă este confidențială.

„Există o clauză, dar e confidențială și îmi e greu să o pronunț acum. Obiectivul este calificarea al EURO 2024, cu un obiectiv intermediar Liga Națiunilor. Aici e vorba de un loc anume, dar ținta este locul 1. Eu am avut timpul să îmi fac o primă impresie despre adversar și am văzut deja un număr de meciuri și țintim pentru primul loc, asta e mentalitatea corectă. Cred că o să fie o grupă echilibrată”, a spus noul selecționer.

Răzvan Burleanu, despre numirea lui Edi Iordănescu: „Ne-am dorit să numim selecționerul mult mai repede”

Directorul FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că forul a dorit să numească un selecționer mult mai rapid, însă acest lucru nu s-a putut realiza.

„Ne-am dorit să numim selecționerul mult mai repede, dar ați aflat toate detaliile, chiar dacă ne doream un cadru mai discret. Am arătat respect fiecărui posibil selecționer. Edi Iordănescu are misiunea de a duce naționala în elita fotbalului european. Determinare, dorința de a reuși și disponibilitatea”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase