Edi Iordănescu, mesaj după ce România s-a calificat la EURO 2024 de pe primul loc al grupei. Care e obiectivul tricolorilor la turneul final

Publicat: 22/11/2023, 09:58

Edi Iordănescu a anunțat că echipa naţională a scris istorie în preliminariile EURO 2024, după victoria cu Elveția, 1-0, tricolorii fiind neînvinși în grupă. Selecționata noastră s-a calificat la turneul final de pe primul loc al Grupei I.

România a câştigat cu Elveţia, 1-0, prin golul lui Denis Alibec, și tricolorii sunt în urna a doua valorică la tragerea la sorţi pentru grupele EURO 2024.

Naționala noastră e pentru a şasea oară la un Campionat European, după ce s-a mai calificat în 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Edi Iordănescu, mesaj după ce România s-a calificat la EURO 2024 de pe primul loc al grupei

Cât costă să mergi la meciurile României de la EURO 2024, în Germania, și de când poți cumpăra bilete.

„Am numai cuvinte de recunoştinţă pentru aceşti băieţi minunaţi care au arătat spirit fantastic, caracter fantastic şi valoare. Aceşti băieţi au fost fabuloşi într-o campanie fabuloasă. Iar eu le sunt recunoscător şi sunt mândru de ei. Personal doar un singur merit major am avut în această campanie, acela că am crezut necondiţionat în acest grup care s-a format. După foarte mulţi ani, echipa naţională scrie istorie, merge la un turneu final câştigând o grupă de o manieră de necontestat”, a spus selecţionerul Edi Iordănescu.

A fost cea mai mare provocare să reuşim să depăşim momentele de euforie de după partida cu Israel, care erau normale după o pauză de 8 ani. Euforia a fost foarte mare şi n-am avut timp să ne aşezăm, dar băieţii au arătat azi din nou foarte mult caracter. Grupul acesta are o capacitate incredibilă de a-şi însuşi lucruri. Azi Elveţia a întâlnit o altă echipă a României faţă de meciul tur. În primul rând la alt nivel, cu mai multă încredere, cu o organizare superioară, dar şi cu 50.000 de români în spate. Am încercat să pregătim cât mai bine acest joc, au fost multe schimbări, 5… dar mesajul meu a fost că am încredere totală în toţi. Cine a intrat cu Israel a făcut lucruri deosebite, cine a intrat azi, la fel. Tuturor celor care au jucat în această campanie trebuie să le fim recunoscători, iar românii să fie mândri de ei – Edi Iordănescu

Care e obiectivul României la EURO 2024

Tehnicianul a continuat: „Am plecat cu un singur gând, să ne calificăm, dar ambiţiile au crescut pe parcurs şi mă bucur că am reuşit să terminăm pe primul loc la o diferenţă de puncte care după campania din Liga Naţiunilor părea imposibilă. Acum, după un mic răgaz, vom trece la analiză şi concluzii. Vom vedea ce am făcut bine şi mai puţin bine, pentru că sunt şi lucruri care sigur că pot suferi îmbunătăţiri. Dar cred că am pus o bază solidă şi aceea înseamnă organizarea de joc, spiritul, faptul că am făcut atâtea jocuri fără gol primit şi că avem cea mai bună defensivă. E meritul lor că în această campanie am reuşit să creştem ca şi grup atât de mult, e incredibil. Porţile echipei naţionale rămân deschise tuturor jucătorilor, dar nu foarte larg, pentru că avem un nucleu. Însă procesul de selecţie continuă”.

Despre obiectivul la EURO putem să dăm mai multe detalii după tragerea la sorţi, mai întâi să ne cunoaştem adversarii. Echipa poate să treacă la noul nivel. Avem nevoie să mai creştem un nivel până la turneul final. Trebuie ca toată lumea să aibă încredere în acest grup şi să înţeleagă că poate vor fi şi momente mai puţin fericite, pentru că ăsta este fotbalul. Dar iată că suntem de mult timp neînvinşi, iar azi am reuşit să câştigăm împotriva unui adversar cu foarte multe calitate individuală. Nu îmi doresc niciun adversar anume la tragerea la sorţi şi nici să evităm pe unul. Trebuie să ne bucurăm de acest parcurs, să ne pregătim cât mai bine de EURO pentru că acolo vor fi echipe de nivel extrem de ridicat şi trebuie să facem o impresie bună şi acolo. Iar eu am încredere că o putem face. Îmi doresc ca la turneul final românii să vină în număr cât mai mare şi să creadă în această echipă. Pentru că împreună suntem mai puternici. Echipa naţională a României poate să facă o figură frumoasă la EURO – Edi Iordănescu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai