Edi Iordănescu se pregătește de EURO 2024: „Acesta e nucleul cu care mergem la turneul final, dar mai pot fi intrări şi ieşiri” 

Publicat: 08/12/2023, 19:10

Selecţionerul Edi Iordănescu a vorbit despre echipa națională, perioada de pregătire până la EURO 2024, adversarii din grupa de la turneul final, dar și despre acordul său cu FRF.

România e în Grupa E la EURO 2024 alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, care se va decide după meciurile Bosnia-Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda.

Tricolorii debutează pe 17 iunie cu învingătoarea play-off-ului B, pe 22 iunie vor juca împotriva Belgiei, iar pe 26 iunie vor întâlni Slovacia.

Mesajul lui Edi Iordănescu! Selecționerul se pregătește de EURO 2024: „Acesta e nucleul cu care mergem la turneul final, dar mai pot fi intrări şi ieşiri”

Tricolorii au câştigat Grupa I a preliminariilor și acum sunt pentru a șasea oară la un Campionat European, după ce au mai jucat la un turneu final în 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

„În acest timp am câştigat foarte multe lucruri, dar cel mai important este că ne-am câştigat unii pe ceilalţi. În acest moment, pentru mine echipa reprezintă a doua familie. Dar de acum timpul se scurge rapid până la European şi trebuie să fim mai pragmatici ca niciodată. Dacă până acum deciziile au fost luate cu mintea şi foarte puţin cu sufletul, de acum ele vor trebui luate exclusiv cu mintea, pentru că dacă nu vom fi extrem de competitivi la acest European şi pregătiţi din toate punctele de vedere, ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus în prima fază, ieşirea din grupe. Va trebui să fim pragmatici la maximum, pentru că suntem constrânşi şi de timp. Avem o singură acţiune în martie, în care putem pregăti anumite lucruri şi corecta alte lucruri din trecut care nu au funcţionat foarte bine.

Jucătorii au datoria ca la club să dea totul şi să joace mult ca să aibă minute în picioare. Suntem constrânşi şi de format, pentru că, dacă v-am obişnuit până acum cu 26, 27, 28 de jucători la fiecare acţiune, va trebui să plecăm cu doar 23 de jucători. Şi, nu în ultimul rând, de structura competiţiei, pentru că vor fi doar trei jocuri de a fi sau de a nu fi.

La un turneu final orice pas greşit poate fi decisiv. Calificarea în optimi trebuie să fie obiectivul nostru, ne-am calificat acolo, de aia suntem printre cei mai buni. Trebuie să ne demonstrăm nouă că putem mai mult decât o simplă prezenţă la european. Asta nu înseamnă că va fi un lucru facil, ba dimpotrivă”, a declarat Iordănescu.

„Fiecare dintre ei are datoria să dea totul la club în aceste cinci luni”

„Am reuşit să calificăm echipa construind un nucleu de excepţie. Acum, fiecare dintre ei are datoria să dea totul la club în aceste cinci luni. Fiecare are datoria să demonstreze că poate să facă parte dintr-un nucleu de excepţie pentru următorul nivel, pentru turneul final. Este o provocare majoră, suntem într-o competiţie continuă. Ne va fi foarte greu, spre imposibil, să mergem cu un lot de jucători alcătuit din mai mulţi jucători care nu joacă, să vină după luni de zile fără meciuri în picioare şi să ne putem ridica la nivelul unui turneu final, şi cu atât mai mult să performăm. Eu am spus răspicat că acesta este nucleul cu care dorim în linii mari să mergem la turneul final, cu siguranţă că mai pot fi intrări, dar şi ieşiri. Va fi foarte greu, cu o singură acţiune, în martie, şi alta cu două săptămâni înainte de turneul final, să ridicăm nivelul, dacă ei nu vin cu meciuri în picioare”, a mai spus Edi Iordănescu.

Trebuie să ştim că ne aşteaptă provocare majoră în faţa unor adversari de calibru. Hai să rămânem echilibraţi, am câştigat preliminariile, dar încă nu suntem pregătiţi pentru un turneu pentru a îndeplini un obiectiv aşa cum eu mi-aş dori la turneul final – Edi Iordănescu

Contractul meu pentru mine nu este momentul de faţă o prioritate. Prioritatea este pregătirea turneului. Cred că şi pentru federaţie nu este o prioritate şi nu ar trebui să fie. Prioritate ar trebui să fie cum pregătim cât mai bine ceea ce urmează. Dacă într-o zi voi fi abordat la o discuţie privind contractul meu, cu siguranţă că disponibilitatea mea pentru echipa naţională este totală, dar nu cred că asta ar trebui să se producă în perioada următoare – Edi Iordănescu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?