Ei sunt EROII de la Special Olympics. „Mă bucur că peste un sfert de medalii sunt aduse de noi”

Publicat: 15/12/2023, 11:00

60 de tineri cu nevoie speciale au participat la ultimul concurs național programat în acest an, Competiția Națională de Gimnastică. Sub privirile părinților și ale antrenorilor, sportivii au concurat în mai multe probe și au primit medalii, diplome și cadouri de sărbători.

Sportul este cel care îi unește pe tinerii cu nevoie speciale! 60 de sportivi cu dizabilități din mai multe orașe din România au participat la Competiția Națională de Gimnastică, ultimul concurs programat în 2023.

Antoanela Oltean este antrenoare cu ștate vechi în gimnastica artistică, iar din 2004 și-a descoperit vocația pentru sportivii cu nevoi speciale.

Ei sunt EROII de la Special Olympics

„Datorită unui curs organizat de Special Olympics România am prins mare drag de această disciplină și de acești copii minunați și am zis de ce nu, am încercat, am reușit și iată-mă”, a spus Antoanela Oltean, antrenoare Asociația Club Sportiv Arena Constanța.

La competiția de la București, Antoanela Oltean a venit cu echipa sa din Constanța, formată din 11 sportivi, 6 fete și 5 băieți. Thea are 18 ani și practică două sporturi, gimnastică și baschet.

„Mie îmi place la baschet cu Teo și la gimnastică. Antonela este talentată și frumoasă și mă înțeleg bine cu ea”, a declarat Thea Geantă, sportivă Asociația Club Sportiv Arena Constanța.

S-au întors cu medalii de la Jocurile Mondiale de la Berlin

Gabriel Popescu este Profesor Doctor Universitar la UNEFS și cel care coordonează activitatea Special Olympics în România din 2004: „Am avut onoarea ca Special Olympics România să mă delege, să merg la o întâlnire Euro – Asia de dezvoltare a sistemului olimpic în Europa și Asia și de atunci am luat decizia ca să dezvoltăm și în România sistemul de gimnastică artistică de Special Olimpics”.

Gabriel Popescu recunoaște că nu este ușor de lucrat cu sportivii cu nevoi speciale, dar este foarte plăcut. „Activitatea e pe de o parte destul de dificilă, dar pe de altă parte este și foarte frumoasă, pentru că putem să ajutăm aceste persoane cu nevoi speciale”, a mai spus Gabriel Popescu, coordonator Special Olympics în România.

Sportivii cu dizabilități câștigă medalii nu doar în România, ci și la concursurile internaționale. „Anul acesta s-au serbat 20 de ani de la înființarea Special Olympics în România și am câștigat 220 de medalii. Mă bucur că peste un sfert de medalii sunt aduse de noi”, a completat Gabriel Popescu.

Antoanela Oltean a participat alături de sportivii pe care îi antrenează la două ediții de Jocuri Mondiale, în 2007 la Shanghai cu 4 sportivi și anul acesta la Berlin cu două sportive. De fiecare dată, delegația României s-a întors cu medalii: „Anul acesta am câștigat medalii cu Raluca Păun, 3 de bronz la individual compus, bârnă și sol și cu Dana Gheorghișor, alte 3”.

UNEFS a găzduit Competiția Națională de Gimnastică

Ultimul campionat național de gimnastică Special Olympics a fost găzduit de Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, București. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul The Golisano Foundation și al Lions Club București Decan.

Sportivii prezenți la competiție au venit de la Asociația Club Arena Constanța, Asociația Down Plus București, Asociația Hoffnung România, Asociația Sindrom Down București, CSEI „Alexandru Roșca” Piatra Neamț, Fundația Mână de lucru și Alternativa 2003 București. Tinerii prezenți la competiție au primit medalii, diplome și cadouri de sărbători.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Sedus și jefuit de iubita româncă. Metoda prin care o femeia în vârstă de 47...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Halep a renunțat. Decizia care șochează lumea tenisului. A pus punct!
Florin Răducioiu, distrus după relația cu fotomodelul Janine Sârbu. Cum a aflat că e înșelat
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×