Elisabeta Lipă, canotoarea secolului XX, în lupta pentru șefia COSR

Elisabeta Lipă, canotoarea secolului XX, în lupta pentru șefia COSR
Publicat: 28/05/2014, 16:39
Actualizat: 07/02/2016, 10:01

La cei 49 de ani, Elisabeta Lipă se poate mândri cu salba de medalii aduse României, adică opt medalii olimpice (din care cinci de aur, două de argint și una de bronz, cucerite la șase ediții ale JO), plus alte 13 medalii obținute la Campionatele Mondiale, cariera ei longevivă și rezultatele de excepție intrând în panoplia canotajului românesc și mondial.

Astfel, titlul de „cea mai bună canotoare a secolului XX”, conferit în anul 2000 de Federația Internațională de Canotaj, a venit firesc. Lipă a primit și „Colanul de aur” din partea COSR, iar în 2004 a fost înaintată la gradul de chestor de Poliție, echivalentul celui de general, din această poziție conducând CS Dinamo București, începând cu anul 2009. Tot din 2009 deține și funcția de președinte al Federației Române de Canotaj, anul trecut primind un nou mandat de patru ani la conducerea forului.

Decizia sa de a candida la președinția COSR ar putea duce însă la renunțarea la cele două funcții de conducere, de la CS Dinamo și FRC, în cazul în care va câștiga.

În programul său de candidat, accentul este pus pe participarea României la JO de la Rio de Janeiro, din 2016, și programele necesare pentru câștigarea cât mai multor medalii olimpice, dar și pe consolidarea mișcării olimpice din țară.

„Perioada de campanie, dacă pot spune așa, a trecut foarte repede, pentru că ca aceste alegeri au fost puse în timp scurt, începând cu depunerea dosarului de candidatură. În mare parte am reușit să vorbesc cu federațiile, am trimis strategia mea și pe mail, și vreau să cred că oamenii iubesc sportul, care ne-a adus atâtea satisfacții ani la rând, doresc binele lui, și vor vota pe cel mai reprezentativ dintre noi și care să fie în stare să schimbe pronosticurile. Aici vorbim de o candidatură la funcție pentru doi ani, cât a mai rămas din mandatul lui Octavian Morariu, așa că punctul principal al strategiei mele este prezentarea onorabilă a României la JO de la Rio, din 2016”, a declarat Elisabeta Lipă, pentru MEDIAFAX.

Ea a vorbit și despre motivele care au determinat-o să-și depună candidatura la președinția COSR.

„Am demonstrat ca sportivă că am facut sport la cel mai înalt nivel, nu 1-2 ani, ci 24 de ani, iar rezultatele mele sunt cunoscute. Îmi place performanța, iar la Dinamo și FR Canotaj, am demonstrat că sunt și un manager bun”, a spus Lipă.

Elisabeta Lipă a făcut și precizări privind funcțiile pe care le deține în prezent și la care ar fi posibil să renunțe dacă va câștiga cursa pentru conducerea COSR.

„Dacă vrei să faci un lucru bun, e clar că nu poți fiind împărțit. Nu fug după funcții, nu vreau să fiu doar președinte al COSR ca funcție, ci vreau să fac treabă, este nevoie. Ultima mea problemă este ce voi face după alegeri dacă voi câștiga, dar în mod sigur voi lua decizia cea mai bună”.

Președintele FR Canotaj a mai spus că unele federații i-au promis susținerea, dar este de părere că aceasta nu trebuie făcută publică.

„Mi-am depus candidatura ca să fac treabă, normal că unele federații mi-au promis că mă susțin, vor schimbare, iar asta e o bucurie. Niciodată însă n-o să-i pun să strige că mă susțin. Nu e normal. Oamenii vor vota pe cei care cred ei că vor să facă lucruri bune”, a încheiat Lipă.

Funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a rămas vacantă după ce Octavian Morariu a decis să se dedice mai mult activității din cadrul CIO și AER. El a demisionat în 15 aprilie după 10 ani de mandat, interval în care a fost reales de două ori.

Pentru președinția COSR și-au depus candidaturile antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnatică, Octavian Bellu, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, și președintele CS Dinamo și al Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Alegerile sunt programate joi, de la ora 11.00, la sediul COSR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte