Federația Maghiară de Fotbal: Fanii au primit acceptul să folosească SIMBOLUL Ungariei Mari! / FRF dezminte informația

Federația Maghiară de Fotbal: Fanii au primit acceptul să folosească SIMBOLUL Ungariei Mari! / FRF dezminte informația
Publicat: 22/03/2023, 07:41
Actualizat: 22/03/2023, 10:59

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) susține că a primit acceptul UEFA în ceea ce privește folosirea de simboluri ale Ungariei Mari la meciurile oficiale ale naționalei.

UPDATE: FRF: UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate

Federația Română de Fotbal (FRF) vine cu precizări după ce instituția similară de la Budapesta a anunțat că ar fi primit autorizație de la UEFA de a folosi simboluri ale Ungariei Mari la meciuri. Citește mai mult…

Știrea inițială:

UEFA a aprobat solicitarea federației maghiare de a nu trata „simbolul istoric maghiar” ca simbol cu ​​motivație politică, astfel că simbolul va putea fi utilizat în partidele oficiale, a anunțat forul maghiar.

FRF dezminte acest lucru și susține că UEFA nu a dat și nici nu va da o asemenea decizie. Potrivit Federației Române de Fotbal, această informație a fost comunicată chiar de către forul european.

„În ceea ce priveşte permiterea afişării simbolului istoric, MLSZ a solicitat o poziţie clară de la UEFA şi FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizaţii au recunoscut că doar culorile hărţii istorice a Ungariei şi ale blazonului Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor şi inscripţiilor suplimentare plasate pe drapele, precum şi scandărilor fanilor.

Fanii maghiari au primit acceptul să folosească simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare! Ce va face FRF și cum au reacționat ultrașii români

Ca urmare a negocierilor, federaţia va permite introducerea în stadion a bannerelor care simbolizează respectul pentru Ungaria istorică şi solidaritatea cu suporterii de peste graniţă”, se precizează în comunicat, care a relevat că sunt necesare patru condiţii: poate reprezenta doar harta Ungariei istorice, fără alt simbol sau inscripţie, doar culorile roşu, alb şi verde pot fi pe drapel, simbolul trebuie prezentat – în modul obişnuit – datorită conţinutului şi controlului de prevenire a incendiilor, iar simbolul din stadion nu trebuie să împiedice suporterii să urmărească meciul netulburaţi.

„Dacă un mesaj rasist sau politic este plasat pe bannerul autorizat, sau orice mesaj rasist sau politic este ataşat acestuia, va avea ca rezultat proceduri disciplinare, iar acest lucru va dăuna fanilor şi fobalului maghiar”, a precizat MLSZ.

Gruparea „Uniți Sub Tricolor” a transmis un mesaj extrem de dur prin intermediul Facebook, în care forul european este numit „organizație mafiotă”. De asemenea, suporterii naționalei României și-au îndreptat atenția și către oficialii Federației Române de Fotbal, dar și către clasa politică din România.

UEFA a acceptat harta, însemnele și simbolul Ungariei Mari la meciurile naționalei vecine, o decizie șocantă și revizionistă.

Pentru cine nu cunoaște subiectul și cât de scandaloasă este această măsură, în partea de jos a acestui colaj este harta Ungariei Mari, una în care pe lângă multe alte teritorii ale statelor vecine, inclusiv Transilvania este în interiorul granițelor Ungariei.

Ne amintim cu dezgust toate măsurile abuzive ale UEFA împotriva naționalei României, când pentru non-motive, echipa noastră a fost sancționată usturător repetat

O organizație care se bate cu pumnul în piept că nu acceptă imixtiunea politică în fotbal, dar arată acum că se face preș în fața Guvernului de la Budapesta, cel care de ani de zile își manifestă pretențiile revizioniste”, au scris cei de la „Uniți Sub Tricolor” pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este și cum arată Ana Maria Obreja, amanta lui Dumitru Buzatu. A fost cea...
FOTO. Imagini cu gimnasta fără inhibiții! Face o avere din poze pentru bărbați
Mare scandal în Zimbabwe unde o tânără blondă și albă a câștigat concursul național Miss...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
UE pregăteşte un nou tip de permis auto: categoria B+. Pentru ce tip de autoturism...
Cât poți merge cu mașina după ce s-a aprins „check engine”? Un mecanic are răspunsul
EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai...
Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023. Iată categoriile ce pot beneficia de acestea
Înmormântarea milionarului de la Loto, la mare secret. Apar noi detalii despre omul de afaceri...
HOROSCOP 25 SEPTEMBRIE 2023. Unii nativi pot avea idei inovatoare şi inspiraţie astăzi
S-a aflat cine câștigă Chefi la Cuțite sezonul 12! El este alesul, a plecat cu...
NU vrei să locuiești AICI! Locul unde se produc cele mai multe cutremure DIN LUME
Ce surprize pregătește Adela Popescu după plecarea de la „Vorbește lumea”
Chefi la cuțite, sezonul 12. Chef Sorin Bontea și-a format echipa. Cine sunt concurenții care...
BANCUL ZILEI. Bulă: De ce nu-mi răspunzi la telefon? Bubulina: Eram la baie, mă machiam...
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...