FCSB, două mutări în aceeași zi! Bogdan Rusu şi David Miculescu, aduși de urgență sub comanda lui Nicolae Dică: au costat împreună 2 milioane de euro

FCSB, două mutări în aceeași zi! Bogdan Rusu şi David Miculescu, aduși de urgență sub comanda lui Nicolae Dică: au costat împreună 2 milioane de euro
Publicat: 01/08/2022, 18:43
Actualizat: 01/08/2022, 18:44

FCSB a adus doi jucători luni după-amiază: Bogdan Rusu şi David Miculescu, de la CS Mioveni, respectiv UTA Arad.

Cei doi fotbaliști de profil ofensiv au intrat de astăzi în programul echipei antrenate de Nicolae Dică și au șanse foarte mari să fie titularizați miercuri, împotriva lui Dunajská Streda.

Potrivit omului de afaceri, David Miculescu, atacantul în vârstă de 21 de ani va avea o clauză de reziliere a contractului în valoare de 50 de milioane de euro și va fi remunerat cu 10.000 de euro lunar, în primii 3 ani de contract.

Bogdan Rusu a reușit o „dublă” în CFR Cluj – CS Mioveni 4-2. Per total, are 20 de goluri și 4 pase decisive în 66 de meciuri la echipa din Argeș.

Cât l-au costat pe Gigi Becali Bogdan Rusu şi David Miculescu?

Cei doi au costat 2 milioane de euro: 1,7 milioane de euro David Miculescu și 300.000 de euro Bogdan Rusu.

„Nu mai aveam cu cine să jucăm dacă nu îl luam pe David. Când sunt copii din ăştia, să dai 1-2 milioane pe el, pot să ajungă la 50 de milioane. La fizicul pe care îl are poate să ajungă ca Lewandowski.

Nu poate să ajungă la 20 de milioane sau la 10 milioane? De ce să nu dau 1.7 milioane pe el? (Gigi Becali)

Mai ales că nu dau de la mine. Iau 3 milioane pe Tănase şi dau 1.7 milioane pe el”, a recunoscut Gigi Becali, conform ProSport.

Gigi Becali a vorbit şi despre transferul lui Bogdan Rusu.

„Aseară l-am sunat pe el, la pauza meciului. L-am sunat pentru că nu aveam atacant. Nu putem să câştigăm meciuri fără atacant. Am vorbit cu el, primarul a zis că vrea. Le dau 100.000 de euro, dacă ne calificăm le mai dau o suta şi dacă mergem în grupe le mai dau 50.

Am terminat cu el, a venit băiatul, chiar dacă l-au sunat alţii de la alte echipe ca îi dau 25 de mii pe lună. A zis că are cuvânt şi că merge la Bucureşti dacă mi-a promis. Din Ardeal l-au sunat.

L-am întrebat dacă visa să joace la FCSB. A zis că nu, dar a visat să joace la o echipă care să se bată la titlu”, a declarat Gigi Becali.

Care este cartea de vizită a celor doi fotbaliști?

Născut la Arad în 2 mai 2001, David Miculescu este un produs al clubului UTA, el jucând până acum doar la formaţia alb-roşie. Atacantul a jucat în toate cele trei etape din actuala ediţie a Superligii, marcând 2 goluri. În sezonul precedent, el a înscris de 8 ori în 38 de meciuri în toate competiţiile.

În vârstă de 32 de ani, Bogdan Rusu evoluează la CS Mioveni din octombrie 2020. În sezonul trecut a marcat 9 goluri în 37 de partide disputate, iar acum are 2 goluri în 2 meciuri pentru formaţia condusă de Alexandru Pelici.

În cariera sa a mai evoluat la formaţiile Aerostar Bacău, Farul Constanţa, Astra Giurgiu, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, FC Braşov, Foresta Suceava, FC Hermannstadt, Petrolul Ploieşti şi Dunărea Călăraşi.