Federaţia Română de Judo cere ajutor premierului Nicolae Ciucă, după SCANDALUL BUGETELOR alocate de Ministerul Sportului!

Publicat: 04/02/2023, 20:15
Actualizat: 04/02/2023, 20:57

Federaţia Română de Judo a transmis un mesaj, prin intermediul preşedintelui Cozmin Guşă, legat de alocarea bugetelor de către Ministerul Sportului către federații.

Gușă a lansat o scrisoare către premierul Nicolae Ciucă şi vicepremierul Hunor Kelemen în care arată „greşeli administrative flagrante şi alocări financiare aleatorii şi defectuoase” ale Ministerului Sportului.

Ministerul Sportului a alocat Federaţiei Române de Judo 5.011.970 de lei în 2023, faţă de 7.75 mil. în 2022.

Federaţia Română de Judo cere ajutor premierului Nicolae Ciucă, după scandalul bugetelor alocate de Ministerul Sportului!

Ministerul Sportului a alocat pentru federații 162.088.000 de lei.

Bugetul ministerului este de 581.5 milioane de lei, cu 60 de milioanemai mult față de 2022.

„Mă adresez dumneavoastră într-o speţă privitoare la finanţarea sportului românesc, reclamându-vă o situaţie administrativă defectuoasă, a cărei gravitate o veţi aprecia, dar a cărei rezolvare v-o solicit. Demersul Ministerului Sportului de alocare a bugetelor anuale federaţiilor sportive pentru 2023, a fost puternic viciat în acest an, din cauza unor defecţiuni de organizare, respectiv a unor greşeli involuntare sau voite ale conducerii ministerului. În ultimele zile aceste lucruri au fost raportate public sau reclamate în circuitul administrativ al sportului românesc de către reprezentanţii diverselor federaţii ce s-au simţit nedreptăţite”, a arătat șeful Federaţiei Române de Judo.

„În ceea ce priveşte Federaţia Română de Judo, având în 2022 rezultate mai slabe decât în 2021, am acceptat în prima instanţă reducerea drastică a finanţării, considerând-o justificată în baza grilei noastre de evaluare mai slabă. Verificând însă ulterior, am descoperit că raportarea rezultatelor noastre a fost diminuată flagrant printr-o greşeală a funcţionarilor ministerului, aceştia marcând doar 6 medalii pentru judo în 2022, pe când noi am câştigat şi raportat 29 de medalii, drept pentru care ne-am adresat ministrului Eduard Novak pentru remedierea acestei erori, din cauza căreia am pierdut sume importante la alocare.

Ministrul Novak, deşi au trecut mai multe zile, nu a luat în considerare solicitarea noastră, drept pentru care am discutat pentru lămuriri cu unii dintre membri Comisiei constituite la minister pe 12.01.2023, special pentru alocările financiare către federaţiile sportive. Surpriza neplăcută pentru noi, şi infamantă pentru activitatea Ministerului Sportului, a fost generată de informaţia conform căreia această Comisie a îndeplinit doar un rol decorativ, întâlnindu-se o singură dată, nereuşind să parcurgă decât o mică parte din cererile de finanţare ale federaţiilor, dar având deja, înaintea analizei, cifrele sumelor alocate completate de către conducerea ministerului, membri Comisiei îndeplinind doar oficiul de a le semna. De altfel, în urma acestui simulacru, la nivelul COSR s-a decis retragerea celor 4 membri ai Comisiei ce aparţin entităţii noastre reprezentative la nivel olimpic, din totalul de 9 membri”, a continuat preşedintele judou-ului din România.

Vă solicit stimaţi domni să efectuaţi o operaţiune de verificare şi control la Ministerul Sporturilor, pentru remedierea situaţiei, n-am fi ajuns la asemenea soluţie în cazul în care ministrul Novak ar fi manifestat o minimă deschidere pentru dialog, spre a remedia greşelile în mod amiabil. 2023 este un an preolimpic, în care federaţiile cu şanse se mobilizează pentru a asigura calificarea sportivilor la Olimpiada de la Paris, iar asemenea greşeli, ca cele prezentate aici, dinamitează pur şi simplu eforturile pe care le facem pentru a obţine mari performanţe sportive pentru ţară, sub tricolorul românesc – Cozmin Guşă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete