Fostul antrenor al lui Mutu făcut praf: Un campion care a ratat totul la Ajaccio

Fostul antrenor al lui Mutu făcut praf: Un campion care a ratat totul la Ajaccio
Publicat: 17/12/2013, 22:38

Președintele clubului AC Ajaccio, Alain Orsoni, a precizat, într-o scrisoare deschisă, că regretă că nu a luat decizia de a renunța la serviciile tehnicianului Fabrizio Ravanelli cu mult înainte de meciul cu Valenciennes și că italianul este „un campion care a ratat totul” la echipa franceză.

„Nu am obiceiul să intru în polemică cu un antrenor demis, pentru că în opinia mea respectul este o valoare fundamentală. Am acționat în același mod în ceea ce îl privește pe domnul Ravanelli. Am sentimentul că am greșit aducându-l, astfel că îmi asum responsabilitatea și nu am făcut niciun comentariu în legătură cu acest subiect. Totuși, declarațiile făcute de fostul nostru antrenor mă obligă să subliniez câteva puncte în contradicție totală cu afirmațiile sale. «Umilința este în vorbele campionilor», spune umilul domn Ravanelli, o umilință care nu merge până la autocritica minimă ce s-ar putea aștepta de la un campion care a ratat totul la Ajaccio! Ricardo Faty a fost victima unei recuperări prost gestionate spune el, operația nu a fost un succes și ar fi trebuit să meargă să fie tratat de un medic italian, pentru că în Franța competențele nu erau la nivelul necesar… Doar că domnul Ravanelli l-a făcut pe Faty să joace contrar avizului medical, cerându-i să forțeze, deoarece și el a suferit o astfel de accidentare și a tratat răul prin rău… Drept urmare, Ricardo Faty a fost nevoit să aștepte trei luni în plus până când a putut să reia antrenamentele. «Multe accidentări au survenit întâmplător», spune domnul Ravanelli. Am avut 25 de accidentări musculare spontane în patru luni. Contuziile descrise ca anecdotice, după plecarea lui Fabrizio s-au diminuat cu 70 la sută…”, notează Orsoni în scrisoarea postată pe site-ul oficial al clubului Ajaccio.

Alain Orsoni menționează că bilanțul lui Ravanelli la Ajaccio este „cel puțin catastrofal” și că tehnicianul ar trebui să fie mai reținut. „Benoît Pedretti și Ronald Zubar erau deja accidentați în perioada umilului domn Ravanelli… În fine, pentru că e necesar să răspundem și să dăm explicații, domnul Ravanelli ne-a spus clar din luna iulie 2013, la Aix-Les-Bains: «Hengbart nu ia suplimente, din punctul meu de vedere poate să părăsească echipa, nu va juca niciodată sub conducerea mea!». Totuși, afirm că înainte noi nu am făcut niciodată atât de multe eforturi pentru a pune la dispoziția stafului toate mijloacele necesare pentru reușită! Și, contrar celor spuse de el, l-am susținut dincolo de limita rezonabilului, chiar și atunci când simțeam că ne lovim de un perete. De fapt, regretul meu astăzi este că nu am luat decizia potrivită cu mult înainte de meciul cu Valenciennes… Voi concluziona cu meciurile minunate ale echipei, cum le califică fostul antrenor, inclusiv meciurile de pregătire. Fabrizio a condus 17 meciuri. Am câștigat în prelungiri în fața echipei Bastia, în primul meci amical, datorită unui autogol al celor de la Bastia, și am învins-o pe Lyon cu scorul de 2-1, în campionat, ceea ce este mai glorios. Acest bilanț este cel puțin catastrofal și faimoasa umilință despre care vorbește domnul Ravanelli ar trebui să implice mai multă reținere”, conchide Orsoni.

Fostul tehnician al echipei Ajaccio, Fabrizio Ravanelli, a declarat într-un interviu pentru France Football că ar fi trebuit să i se acorde mai mult timp la formația franceză. „Cu siguranță ar fi trebuit să mi se acorde mai mult timp. Pentru a merge mai departe cu proiectul nostru. Toată lumea a spus că echipa noastră era foarte obosită de la începutul campionatului, pentru că se zice că jucătorii erau suprasolicitați. Înăs, în prima etapă, cu Saint-Etienne, în condițiile în care adversarii erau înainte cu pregătirea, am făcut un joc minunat, chiar dacă l-am pierdut cu 0-1. Cei de la Saint-Etienne au marcat la singurul lor șut pe poartă. În etapa a doua, am făcut 1-1 în deplasare cu PSG, care a egalat în minutul 86. Apoi, am făcut 0-0 cu Nice, locul 4 în sezonul trecut și mult mai avansată în pregătire decât noi. Am fi putut câștiga cu Saint-Etienne și Nice. Am făcut 0-0 la Sochaux, după care am pierdut cu Evian, scor 2-3, în condițiile în care am avut trei ocazii importante și un penalti neacordat. După o înfrângere la Rennes, le-am masacrat pe Lyon (2-1) și Montpellier (1-1). Iar împotriva celor de la Nantes (0-1), în etapa a X-a, am primit gol abia în minutul 87. A doua zi, președintele clubului mi-a spus că s-a terminat. I-am răspuns că nu este corect, că nu am avut deloc lotul complet la dispoziție. Până la urmă mi-a zis să mai rămân două meciuri. Și le-am pierdut pe amândouă. Primul la Guingamp, pe care am condus-o cu 1-0, înainte de a primi două goluri în ultimele cinci minute, și al doilea cu Valenciennes, ultimul meu meci la Ajaccio”, a spus Ravanelli.

Ravanelli a recunoscut că a făcut și greșeli la Ajaccio și că suplimentele ce au fost recomandate jucătorilor erau „supercontrolate” de staful medical. „Am făcut și eu greșeli la Ajaccio. Nimeni nu este perfect. Acum aș proceda altfel în anumite situații. Dar știu că am dat totul. Ca antrenor, am căutat mereu să îmi aduc ideile și mentalitatea încă din prima zi și poate într-o manieră prea profundă. Am fi putut să introducem această mentalitate treptat și nu atât de brusc și puternic. Poate am exagerat. (…) Acele suplimente se găsesc la supermarket. Vă întreb: «Este posibil să fie vândute substanțe interzise în supermarket?». Aceste produse alimentare nu sunt pentru îmbunătățirea prestației fizice. Nu Fabrizio Ravanelli spune asta, ci știința. Aceste produse ajută la reintegrarea energiei pierdute la un antrenament. Erau supercontrolate de staful medical. Însă nu am obligat niciodată un jucător să ia acele suplimente alimentare. Cedric Hengbart nu juca, dar nu pentru că nu lua suplimentele, ci pentru că aveam alți jucători care puteau să evolueze mai bine decât el”, a explicat tehnicianul.

Fabrizio Ravanelli a menționat că a avut mari probleme de lot: „Nimeni nu spune că Ricardo Faty trebuia să revină după accidentare în august, însă nu l-am avut deloc la dispoziție, pentru că operația a fost ratată și recuperarea prost gestionată. Nimeni nu a vorbit despre asta și este un lucru absolut incorect. Nu l-am avut la dispoziție pe Eduardo din cauza unei accidentări. Eduardo și Faty sunt doi jucători fundamentali pentru un club ca Ajaccio. Am jucat meciuri fără zece jucători, absenți din cauza accidentărilor. Am promovat șase jucători. La anumite meciuri aveam un singur atacant la dispoziție. Era imposibil să aliniez o echipă ofensivă, nu am putut deloc să folosesc formula 4-3-1-2, pe care am testat-o toată vara. Multe accidentări au survenit întâmplător, după lovituri sau contacte. Toate accidentările nu sunt din vina noastră, așa cum s-a dorit să se creadă”.

Tehnicianul a precizat că, într-o atmosferă de calitate, cu calitatea jucătorilor de la Ajaccio, ar fi putut face „lucruri mari”. „Am încredere în calitățile mele. Victoriile mele și golurile pe care le-am înscris ca jucător vorbesc în favoarea mea. Mi-am construit succesele cu multe sacrificii și umilință. Sunt convins că voi putea obține rezultate importante atunci când mi se va da posibilitatea. Nu mă simt inferior niciunui antrenor din Ligue 1 sau din alte părți. Nu mă simt ca un antrenor slab”, a mai spus el.

Tehnicianul echipei Ajaccio, Fabrizio Ravanelli, a fost demis după înfrângerea înregistrată de formația la care evoluează Adrian Mutu, în 2 noiembrie, pe teren propriu, scor 1-3, în fața grupării Valenciennes, în etapa a XII-a a campionatului Franței.

Tehnicianul italian în vârstă de 44 de ani avea contract cu Ajaccio din această vară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
A fost prins suspectul în cazul uciderii Mariei, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
A fost găsită o planetă ca Pământul ÎN OGLINDĂ! Ar exista VIAȚĂ AICI
S-a dus cel mai generos actor. ZI DE DOLIU în România: "Era penultimul mohican din...
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Cum sună live vocea Cleopatrei Stratan la vârsta de 21 de ani, cu piesa Ghiță....
VIDEO Cine a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani din Botoșani? Unchiul fetei, în...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Croatul Ante Pavelic, întemeietorul și ideologul Ustaše. Politician, avocat, nazist, criminal de război, consilier al...
×