FRF: „Bugetul partidei cu Insulele Feroe este cel mai mic”. Cât ar fi cheltuit federația pentru meciul cu Ungaria

FRF: Bugetul partidei cu Insulele Feroe este cel mai mic. Cât ar fi cheltuit federația pentru meciul cu Ungaria
Publicat: 11/03/2015, 21:03

„Menționăm faptul că bugetul alocat unei acțiuni a echipei naționale implică nu doar costurile necesare disputării partidei, ci implică și cheltuielile de cantonament, transport și diurne pentru jucători și staff. Bugetul alocat acțiunii echipei naționale de fotbal a României pentru întâlnirea cu Insulele Feroe din preliminariile Euro 2016, aprobat de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, este de 220.000 de euro. Este cel mai mic în raport cu bugetele alocate ultimelor trei acțiuni ale primei reprezentative care au însemnat partide disputate pe teren propriu. Astfel, cheltuielile aferente acțiunii pentru partida cu Irlanda de Nord disputată acasă în 2014 au fost de 400.000 de euro, iar acelea pentru partida cu Danemarca, disputată tot acasă, în 2014, au fost de 330.000 de euro”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții departamentului financiar al FRF precizează de asemenea că bugetul partidei cu Ungaria, din toamna anului trecut, disputate pe Arena Națională s-a ridicat la jumătate de milion de euro: „Informațiile pe care le-ați publicat referitoare la cheltuielile aferente acțiunii pentru partida cu Ungaria (acasă, 2014), nu sunt de 200.000 de euro, ci de aproximativ 500.000 de euro. În aceste condiții, deși acțiunea cu Ungaria a necesitat cele mai multe cheltuieli, ea a produs un profit de aproximativ 300.000 de euro. Tot pentru o comparație relevantă cu privire la aceste aspecte, cheltuielile totale pentru acțiunea România – Insulele Feroe, 220.000 de euro, sunt egale doar cu asigurarea serviciilor de catering la partida România – Ungaria din 2013, desfășurată în timpul fostei conduceri a FRF!”.

Surse din cadrul FRF care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru MEDIAFAX, la 24 septembrie 2014, că bugetul comun aprobat de către Comitetul Executiv pentru partidele echipei naționale cu Ungaria și Finlanda, din toamna anului trecut, a fost de aproximativ 200.000 de euro.

În răspunsul formulat, miercuri, de către Departamentul Financiar al FRF nu se menționează dacă bugetul alocat pentru partida România – Insulele Feroe, din cadrul preliminariilor Euro 2016, cuprinde și cheltuilelile federației pentru transportul și cazarea membrilor Adunării Generale, invitați la meciul amintit.

Membrii afiliați au fost invitați să asiste la meciul România – Insulele Feroe, de la Ploiești, costurile de cazare din noaptea următoare fiind asigurate de către Federația Română de Fotbal în București, având în vedere că a doua zi va avea loc întrunirea Adunării Generale a FRF.

Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal, care numără peste 220 de membri, este programată la Casa Fotbalului, la 30 martie.

Președintele grupării Farul Constanța și membru în Comitetul Executiv al FRF, Aurel Brașoveanu, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că este posibil ca bugetul meciului România -Insulele Feroe, din cadrul preliminariilor CE 2016, de aproximativ 220.000 de euro, să fie mai ridicat tocmai din această cauză.

„Toți membrii afiliați primesc astfel de invitații la Adunarea Generală. Transportul este plătit de către membrul afiliat, iar cazarea în București e plătită de Federația Română de Fotbal. E posibil ca bugetul pentru meciul cu Feroe să fie mai mare tocmai din cauza asta. E posibil ca acest cost să fie mai ridicat pentru că sunt însumate două acțiuni, pare o acțiune comună. Pe 29 martie, fiecare membru afiliat a primit invitație să participe la jocul cu Insulele Feroe și imediat după joc are loc Adunarea Generală. Este posibil să fie inclusă și această cheltuială, dar nu am informații oficiale, pentru că nu a fost prezentat în Comitetul Executiv”, a declarat Brașoveanu.

Partida România – Insulele Feroe, din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa la 29 martie, de la ora 19.00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic