FRF l-a lovit sub centură pe Valeriu Iftime! L-a suspendat 6 luni pentru că a spus despre un arbitru că e „un ratat pentru fotbal”

FRF l-a lovit sub centură pe Valeriu Iftime! L-a suspendat 6 luni pentru că a spus despre un arbitru că e un ratat pentru fotbal
Publicat: 30/07/2022, 09:10

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, în şedinţa de vineri, o interdicţie pe şase luni din fotbal în cazul patronului FC Botoşani, Valeriu Iftime.

Omul de afaceri a primit o penalitate de 20.000 de lei. Cazul a fost analizat după o sesizare a Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În urma partidei dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani, încheiată cu victoria gazdelor, scor 2-0, Iftime l-a atacat brutal pe Feșnic, pe care îl numea un „arbitru foarte slab” și „un ratat pentru orice tip de fotbal”.

Omul de afaceri a acuzat eliminarea dictată la meciul respectiv de către Horațiu Feșnic. Arbitrul a decis să îl trimită la cabine pe Mihai Roman, spre nemulțumirea lui Valeriu Iftime.

Care au fost acuzele aduse de Valeriu Iftime?

„Pe joc nu sunt supărat, doar pe arbitraj. Ştiam că Feşnic o să greşească mult, parcă e făcut să fie slab. De ce i-a dat roşu lui Roman? Chiar nu înţeleg! Au mai fost cartonaşe galbene care ar fi trebuit date. Nu am fost cei mai buni, dar arbitrajul a influenţat foarte mult rezultatul, din păcate.

Nu ştiu dacă Roman chiar îl loveşte pe Papp. Îl loveşte, înseamnă că şi Roman e cu mintea în patru colţuri. Nu am făcut cine ştie ce mare meci, dar sunt nişte greşeli de arbitraj care puteau să clarifice mult mai mult jocul. Am fost slabi în seara asta!

Eu cred că Feşnic e un arbitru foarte slab. Nu sunt primele greşeli pe care le face împotriva noastră. Chiar am avut meciuri cu el la centru când a greşit catastrofal în favoarea noastră. Când am văzut că ne arbitrează, am zis că ne execută.

Nu ştiu dacă vrea sau nu vrea. Sau dacă atât poate. În orice caz, e un arbitraj care a viciat rezultatul, în opinia mea. Pentru mine e o seară tristă, FC Botoşani se închide în zona asta de echipă mică şi provincială. Pe de altă parte, cu un arbitraj bun era altceva. Pentru mine era o finală, iar greşelile lui Feşnic sunt impardonabile”, declara Iftime la vremea respectivă.

Cum sună suspendarea dictată de forul condus de Răzvan Burleanu?

“În temeiul art. 52.2.b şi 4 din RD al FRF, sancţionarea pârâtului Valeriu Iftime cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru 6 (şase) luni şi penalitate de 20.000 lei”, este decizia comisiei.

Articolul menţionat prevede următoarele:

“Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:
b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior”.