Gemenele unui fost fotbalist român sunt GIMNASTE, dar și dansatoare de flamenco!

Publicat: 02/02/2024, 10:30
Actualizat: 02/02/2024, 10:30

Surorile Irene și Ada Pătrașcu au creat un moment de dans spaniol, conceput în totalitate de ele. Fetele, componente ale lotului național de junioare de gimnastică ritmică al României, sunt eleve în clasa a 8-a și își împart timpul între antrenamente, competiții, școală și meditații.

Gemenele Irene și Ada Pătrașcu, fetele fostului fotbalist Bogdan Pătrașcu, au dansul în sânge. Gimnastele s-au îndrăgostit de muzica flamenco și au creat un moment artistic special, gândit în totalitate de ele.

„Dansul este compus de noi și l-am învățat în 3 zile. În gimnastica ritmică este nevoie și de creativiate. Gimnastica ritmică este un sport dar este și o artă în care creativitatea este necesară”, a declarat Irene Pătrașcu, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României.

Gemenele din gimnastica ritmică, dansatoare de flamenco

Fetele, gemene diferite au decis împreună momentul coregrafic. „Ne-am gândit ce am putea să facem ca să fie special și artistic și ne-a venit în minte flamenco”, a mai spus Irene.

Chiar dacă sunt gemene, sportivelor nu le place să se îmbrace la fel. Rochiile și evantaiele pe care le-au folosit la momentul artistic sunt diferite. „Nu ne place să ne îmbrăcam la fel, fiecare dintre noi are stilul său și așa am fost învățate de mici”, a completat Ada Pătrașcu.

La 7:00 sunt în sala de antrenament

Fetele sunt eleve în clasa a 8-a și au un program extrem de încărcat. Cu toate acestea nu lipsesc de la niciun antrenament. „Deocamdată reușesc să îmbine destul de bine școala și gimnastica și nu renunță la gimnastică ceea ce mă impresionează. Sunt două gimnaste care la ora 7:00 vin la sală, se trezesc devreme și își urmează programul zilnic”,a anunțata Ștefania Prioteasa, antrenoare lot național de gimnastică ritmică al României.

„Mergem la antrenament, de la 7:00 sau 7:30 în unele zile mergem la meditații după antrenament, după, la școală și venim acasă, ne facem lecțiile și dormim”, a preicizat și Ada.

Și pentru antrenoarea lor, anul acesta va fi unul special. Mai are puțin și naște, dar nici ea nu lipsește de la sală. „Sunt însărcinată în 8 luni, am încercat să le fiu cât mai mult aproape , sper să reușesc până aproape de final, și să mă întorc cât mai repede alături de ele. Activitatea îmi face bine și mă ajută să rămân în formă”.

Una este bună la matematică, cealaltă la limba română

Deși sunt în clasa a VIII a și au mult de învățat, fetele nu se gândesc o secundă să o lase mai ușor cu gimnastica ritmică. Ele fac sport de performanță de la 4 ani și jumătate, sunt legitimate de Clubul CS UNEFS București și sunt pregătite de antrenoarea Mariana Mezei. „Așa cum am făcut până acum, așa vom face și anul acesta, mergem în paralel și cu școala și cu gimnastica”, a anunțat Irene Pătrașcu.

Adolescentele sunt bune și la școală. Cea mai mică notă pe care o au în carnet este 8. Ce spune Ada: „Eu sunt mai bună la matematică și o ajut pe Irene, iar sora mea este mai bună la limba română și mă ajută pe mine”.

Anul acesta au început și meditațiile, iar Irene explică: „Facem la limba română și la matematică, materiile pe care le vom avea la examen. Nu avem emoții. Încercăm să nu ne stresăm, noi suntem obișnuite de la concursuri și știm cum să ne gestionăm emoțiile și stresul”.

Sportivele fac parte din lotul național de junioare de gimnastic ritmică al României și concurează în proba de ansamblu alături de o altă pereche de gemene, Andra și Carina Crainic, de Eva Vencu, Andreea Năstasă și Ariana Alexandru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Fiica lui Costel Corduneanu, pe urmele tatălui. Ce performanță a reușit
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului