Gheorghe Popescu: Nu ne răzbunăm pe greci, amicalul nostru nu are legătură cu barajul

Gheorghe Popescu: Nu ne răzbunăm pe greci, amicalul nostru nu are legătură cu barajul
Publicat: 16/12/2013, 13:24
Actualizat: 02/02/2019, 19:03

Fostul initernațional Gheorghe Popescu a declarat, luni, la plecarea spre Salonic, unde o echipă națională a României construită pe scheletul „Generației de Aur” va disputa un joc amical cu o selecționată a Greciei, că această partidă nu are nicio legătură cu barajul pentru CM 2014.

„Din păcate, ne vedem foarte, foarte rar și atunci când avem ocazia o facem cu plăcere. Unii dintre ei mai dau și din burți pentru că au făcut burțile mari. Ne va fi mult mai greu decât ne era atunci când eram antrenați dar sper să facem față la 90 de minute. Dacă nu, 45 cel puțin. Sunt foarte mulți antrenori, nu știu cum o să-și împartă atribuțiunile. Cei mai tineri sunt bineveniți. Nu ne răzbunăm. Facem un meci de plăcere, este o bucurie că ne revedem, că putem juca din nou împreună. Nu are nimic de-a face cu meciul de baraj”, a spus Popescu, la Aeroportul Henri Coandă.

Și fostul căpitan al naționalei Gheorghe Hagi s-a arătat încântat de inițiativa organizării unei astfel de partide: „E un meci amical, caritabil, mergem să ne distrăm puțin. Să ne amintim de toate lucrurile bune pe care le-am făcut împreună. La noi fizic e mai greu, noi cu capul și cu picioarele…”

Antrenorul FC Rapid, Viorel Modovan, a declarat că echipa României va încerca să facă spectacol, ca de fiecare dată. „Cam greu cu condiția fizică, dar am văzut că e și infanteria ușoară printre noi și sper să ne ajute. M-am mai băgat la antrenamente ca să am tonus, acum nu știu cât rezist fizic. De fiecare dată noi am încercat să facem spectacol, acum nu știu dacă vom reuși”, a spus Moldovan.

Actualul antrenor al formației ruse Dinamo Moscova, Dan Petrescu, spune că nu se va sfii să le dea indicații din teren colegilor săi de echipă. „Ăsta nu e un meci de răzbunare sau unde rezultatul e important. Normal că le voi da indicații colegilor, asta am făcut tot timpul, chiar și când eram jucător. O să o fac și acum când sunt antrenor. Dar vedeți, eram mulți antrenori în teren, pentru că majoritatea suntem antrenori acum. Nu voi fi nici cel mai bun de pe teren, dar nici cel mai slab”, a declarat Dan Petrescu.

Fostul fotbalist Iosif Rotariu ar dori ca echipa din care face parte să își ia revanșa în fața naționalei Greciei, care a eliminat România la barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia: „Atunci când te întâlnești cu foști mari jucători ai României, colegi, prieteni, nu poate să fie decât un lucru benefic și să fie o mare plăcere și o onoare că mă aflu alături de ei. Ne amintim de performanțele făcute la nivel de echipă națională, la nivel de club. O să luăm meciul în serios. Să luăm revanșa celor tineri. E un meci caritabil. Eu sunt onorat că fac parte din acea generație care a avut performanțe. Cine va fi omul decisiv? Mai puneți întrebarea? Nu știți? Gică. Gică Hagi. El a fost întotdeauna omul decisiv. Jucătorii tineri vor alerga și îi vor pasa lui Gică Hagi ca să dea goluri”.

Echipa națională a României construită în jurul „Generației de Aur” va întâlni, luni, seara, de la ora 19.00, la Salonic, o selecționată a Greciei, compusă în mare parte din fotbaliști care au câștigat Campionatul European din 2004, într-un meci caritabil organizat la inițiativa fotbalistului grec Theodoras Zagorakis.

Din lotul României fac parte foști jucători precum Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Bogdan Stelea, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici, Adrian Ilie, Viorel Moldovan, Iosif Rotariu sau Ion Vlădoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia