Gigi Becali: Nu-mi pare rău că nu l-am ținut pe Maicon la Steaua

Gigi Becali: Nu-mi pare rău că nu l-am ținut pe Maicon la Steaua
Publicat: 03/07/2012, 15:04
Actualizat: 03/07/2012, 15:04

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că nu regretă faptul că nu l-a păstrat la echipă după returul ediției 2010-2011 al Ligii I pe atacantul brazilian Maicon Pereira de Oliveira, care a fost transferat de campioana Ucrainei, Șahtior Donețk, antrenată de Mircea Lucescu, de la Volin Luțk.

„Nu îmi pare rău, de unde să ghicesc eu? Probabil că trebuia să îl ținem, să riscăm și să îl băgăm la forțe. Pentru că el n-avea forță, talentat era, că a dat goluri. Dar eu de unde să știu? Trebuia să îi facem un test medical să vedem dacă era din naștere așa sau nu era pregătit. El probabil că nu era bine pregătit, n-ați văzut că el cădea mereu, era moale. Așa că nu îmi pare rău. Ce a rămas la mine, Dumnezeu mi-a dat, ce a plecat, n-a vrut Dumnezeu să fie al meu. Eu stau în palat, stau în aur, ia uite mă… ce Maicon, ce e ăla Maicon? Cât mi-a dat Dumnezeu, atâta am”, a declarat, marți, Gigi Becali.

În schimb, oficialul stelist este convins că în șase ani va vinde jucători în valoare de 100 de milioane de euro. El l-a dat exemplu pe Vald Chiricheș, jucător pe care susține că îl va ceda în iarnă în schimbul a 15 milioane de euro. „I-am zis lui Victor (n.r. – impresarul Victor Becali) că în 6-7 ani o să vând jucători de 100 de milioane. Pentru că eu prevăd viitorul, eu așa m-am îmbogățit. Iar eu văd că e criză mondială, dar în fotbal în fiecare zi se dublează banii. Iar asta înseamnă că tot ce participă în fotbal crește. Nea Mitică (n.r. – Dumitru Dragomir) a zis de 30 de milioane pe Chiricheș, păi eu la iarnă o să iau 15. I-am scris lui Victor pe o hârtie numele jucătorilor și în dreptul fiecăruia suma pe care o iau. O să vedeți că așa va fi”, a adăugat finanțatorul.

De asemenea, Gigi Becali susține că jucătorii din lotul formației Steaua vor ridica echipa națională a României. „Steaua va ridica echipa națională, iar Pițurcă nu e prost. El vede și îi convine când are o echipă deja formată. Eu îi dau Mercedesul, iar el mai trebuie să îi pună masca, să umble un pic la faruri și emblema s-o pună, că e cam ruginită acum. Îi dau tracțiune pe față, pe spate, tot. Numai direcția s-o dea el. Nu am numărul 10, pe ăsta nu-l am, trebuie să îl găsească el. Poate îl face el pe Mutu să mai vină doi ani. Să-i zică să vină doar la meci și să joace, atât. Să nu vină în cantonament, că dacă îl bagă… e caterincă și nici ceilalți jucători nu mai aleargă în meci”, a menționat Becali.

Mijlocașul stelist Tiberiu Bălan trebuie să înțeleagă faptul că nimeni nu îl va aștepta să dea randament, a afirmat Becali. „Tibi Bălan trebuie să înțeleagă un lucru, că nu mai are 22 de ani să ai răbdare cu el. El trebuie să știe că nu poți să ai răbdare cu un jucător un an. Că se duce echipa de râpă. L-am luat pe Chipciu, a căzut, l-am urecheat un pic și imediat și-a revenit. Dar dacă tu, Tibi, stai șase luni și noi așteptăm-așteptăm, păi ce facem? Pierdem toate meciurile ca să te așteptăm pe tine? De ce să se lase? El trebuie să aibă ambiție, că are 30 de ani. Dar el o să fie fotbalist, Reghe mi-a zis că o să fie bine și că o să fie jucătorul pe care l-am așteptat”, a mai adăugat omul de afaceri.

Gigi Becali a afirmat că este posibil ca botezul celui de-al patrulea copil al lui Cristian Borcea să aibă loc la Miami. El a explicat că un motiv în plus pentru a pleca în Statele Unite ale Americii este faptul că în acea perioadă se va da sentința definitivă în dosarul sechestrării de persoane. „Am vorbit de botez (n.r. – cu Cristian Borcea), să vedem, vroiam să facem, dar eram în post. Acum e posibil să plec eu la Miami, să facem acolo. Să vedem, că eu la ultima sentință nu stau niciodată în țară. Ușcheala! Când e sentința definitivă mie îmi place străinătatea. E mai bine, sunt mai relaxat, am luat și viză. Dacă se dă sentință definitivă la sechestrul de mașină e mai bine la Miami. Ce, eu sunt idiotul ăla care era în America și a anunțat că vine pe aeroport? Bă, tâmpitule, cum să mai vii mă? Stai acolo în America, cine te mai dă înapoi? Te dă pentru terorism și crimă, dar nu pentru altceva. Ce, te-a speriat Băsescu cu aia, cu «te găsesc și în gaură de șarpe»? Ălălalt era în Africa și după ce a zis Băsescu ce a zis imediat a venit dobitocul în țară. Păi eu sunt proștii ăia? La revedere, eu în Noua Zeelandă, Australia, facem conferință de presă pe acolo”, a precizat Becali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Misterul piramidelor din Egipt, aproape de a fi rezolvat. Cum cred cercetătorii că au fost...
×