Gigi Becali: Să scoată CSA Steaua sigla la vânzare, să vedem, dă cineva 10.000 pe ea?

Gigi Becali: Să scoată CSA Steaua sigla la vânzare, să vedem, dă cineva 10.000 pe ea?
Publicat: 03/04/2015, 16:25
Actualizat: 06/08/2015, 08:07

„Palmaresul îl avem, istoria o avem, tradiția o avem, culorile le avem. Aia este o siglă care, știi cât valorează, cât produc ei. Că văd acum că vând tricouri. O marcă pentru a costa bani trebuia să producă. Și dacă ei spun că costă bani, să o scoată la vânzare, la licitație, să vedem câți bani iau pe ea. Să vedem, dă cineva vreo 10.000 de pe ea? Nu dă nimeni nimic”, a declarat Becali.

Patronul FC Steaua consideră că pentru a folosi sigla deținută de clubul sportiv ar trebui să primească o sumă de bani și nu invers. „Ei acum să-mi dea 10 la sută din vânzări mie, la Steaua adică, ca să pot să o pun pe piept ca să poată să vândă tricourile. Că suporterii nu cumpără tricourile alea. Bă, astea nu sunt ale echipei de fotbal, sunt ale echipei de handbal. O să le spun eu să nu cumprere, că nu sunt ale echipei de fotbal… nu are de ce să cumpere lumea, decât cei care iubesc handbalul sau voleiul, pentru că noi, la fotbal, nu folosim sigla aia. Dar, tu crezi că la Judecată, pe mine o să mă întrebe: «Ai fost ce, patron de fotbal; Balanța în jos». Idolatrie este… crezi că mă mai interesează pe mine. Dar ce voi face, voi face niște lucruri, chiar și prin rugăciune ca să vedeți că spiritul este mai tare decât materia și voi lupta cu Europa ca să le fac pe plac suporterilor – asta voi face și echipa va crește. Toată lumea să știe un lucru: unde nu sunt bani e greu de făcut rezultate și performanță”, a mai spus finanțatorul stelist.

Juristul CSA Steaua, locotenent-colonel de justiție Florin Talpan, a afirmat, vineri, că nu se va putea ajunge la o înțelegere cu FC Steaua București, privind acordarea licenței pentru folosirea mărcii de către gruparea de fotbal, atât timp cât aceasta acționează în judecată CSA în diferite spețe.

Societatea Fotbal Club Steaua București (FCSB), finanțată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului București anularea mărcii notorii sub care s-a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar și Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei.

Contactat de MEDIAFAX, Florin Talpan a afirmat că o negociere privind acordarea licenței poate avea loc doar după retragerea acțiunilor în justiție formulate de către FCSB. „Ce-ar fi dacă v-aș da eu acum în judecată pentru nu știu ce motiv? Mai putem ajunge noi la o înțelegere, dacă eu am acțiune în instanță împotriva dumneavoastră? Eu zic că nu. Este foarte urât din partea lor. Având în vedere faptul că ei ne atacă în procese, nu poate fi vorba de o înțelegere. Își retrag toate acțiunile care sunt și poate ajungem la o negociere de zece la sută sau cât se va stabili în urma acelei evaluări. Nu poți ca tu să ceri anularea mărcii notorii, cea cu care s-a câștigat CCE în 1986, pe care a purtat-o Gheorghe Hagi în 1987 la Supercupa Europei, sub care s-au câștigat atâtea medalii olimpice de către sportivii de la celelalte secții. Oamenii aceștia au făcut acest brand notoriu în întreaga lume. Ne tot șicanăm din punct de vedere juridic pentru ca acest brand să scadă în valoare”, a subliniat Talpan.

Societatea Fotbal Club Steaua București (FCSB) a deschis această acțiune la Tribunalul București, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua București înregistrată de clubul lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

FCSB are în această speță calitatea de reclamant, pârâți fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua București (UM 02301) și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Totodată, Fotbal Club Steaua București a anunțat, la 16 martie, că a formulat o contestație în anulare la decizia ICCJ privind marca Steaua București, susținând că Instanța Supremă a pronunțat sentința în acest caz „cu încălcarea normelor imperative referitoare la competență”.

FC Steaua a fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul București a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menținută de Curtea de Apel București, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părți au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condițiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanții grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?