Hagi cere demisia lui Zoltan Kovacs pentru jignirile aduse jucătorilor săi de la naționala U17

Hagi cere demisia lui Zoltan Kovacs pentru jignirile aduse jucătorilor săi de la naționala U17
Publicat: 30/03/2015, 12:37

Într-o scrisoare deschisă adresată selecționerului Anghel Iordănescu, remisă agenției MEDIAFAX, Gheoghe Hagi afirmă că jucătorii echipei FC Viitorul au fost jigniți de către Kovacs în timpul stagiului din Olanda.

„Stimate domnule Anghel Iordănescu, vă adresez această scrisoare publică, în calitatea dumneavoastră de Președinte al Comisiei Tehnice a FRF, după încheierea turneului de elită al naționalei U17 și după jocul oficial al naționalei României cu Insulele Feroe, pentru a nu crea o atmosfera tensionată înaintea acestor jocuri oficiale. Mi-am permis să va scriu această scrisoare în calitate de fost component, căpitan, lider al generației pe care ați condus-o spre cele mai bune rezultate din istoria fotbalului românesc și nu în ultimul rând, că părinte al jucătorului echipei naționale U17, Ianis Hagi. Având această funcție importantă în Federația Română de Fotbal, cunoașteți, sau ați fost informat despre tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioada la națională U17, unde trei jucători, Florin Coman, Carlo Casap și Ianis Hagi (care s-au pregătit șapte luni cu echipa de seniori a Academiei Gheorghe Hagi, antrenată de subsemnatul), au fost jigniți și umiliți de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naționale de juniori, atât la ședința tehnică, cât și pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia.
Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), «You are nothing , You are zero» (ești un nimic, ești un zero)”, se arată în scrisoarea semnată de Hagi.

Antrenorul și patronul formației FC Viitorul a catalogat comportamentul lui Kovacs drept inadmisibil: „Toate aceste afirmații menționate mai sus au fost făcute în prezența celorlalți membri ai lotului și ai staff-ului tehnic, în condițiile în care Ianis Hagi este căpitanul de echipa al naționalei U17, ales prin vot de către jucători, iar ceilalți doi jucători, Coman și Casap, sunt doi dintre liderii acestei generații. Cei trei jucători (așa cum rezultă și din statistici) au avut în ultimii doi ani rezultate sportive foarte bune și un comportament ireproșabil (Coman – golgheter, Ianis Hagi – cel mai bun pasator, Casap – om de baza al echipei, jucător polivalent). Este inadmisibil că domnul Kovacs, reprezentantul FRF, coordonator al tuturor loturilor naționale de juniori, să aibă asemenea comportament față de jucători, jignind și umilind trei copii, componenți de baza ai naționalei U17, spunându-le în prezența colegilor și antrenorilor lor că «sunt un nimeni, că sunt un zero». Cum s-au simțit, domnule Anghel Iordănescu, acești copii de 16 ani când colegii și antrenorii lor îi priveau în momentul în care erau jigniți și umiliți de către domnul Kovacs? Cum credeți că s-au simțit, domnule Anghel Iordănescu, ceilalți jucători ai naționalei U17 și ce încredere să mai aibă în momentul în care liderii lor au fost făcuți zero sau nimicuri? Aceeași atitudine jignitoare a avut-o domnul Kovacs și ulterior, în interviul acordat site-ului ProSport, unde a menționat că fiul meu, Ianis, nu este Hagi. Indiferent dacă domnului Kovacs îi convine sau nu, pe Ianis îl cheamă Hagi, este băiatul meu și sunt foarte mândru de tot ce a făcut în viață până în prezent, mai ales de rezultatele sale fotbalistice, apreciate public (prin intermediul mass-media) în ultimii doi ani de către majoritatea oamenilor de fotbal din România (antrenori, ziariști, jucători, conducători)”.

În scrisoare, Hagi dezvăluie o discuție avută cu Anghel Iordănescu, care i-ar fi spus că Zoltan Kovacs nu se numără printre specialiștii care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian. „Îi transmit public domnului Kovacs că nu merită funcția atât de importantă pe care o deține în cadrul FRF, iar rezultatele loturilor naționale de juniori din ultima perioada demonstrează acest lucru. Personal, cred că afirmațiile domnului Kovacs demonstrează că nu este un bun pedagog, iar astfel de jigniri adresate jucătorilor naționalei U17 au contribuit major la demoralizarea acestora și la rezultatele negative obținute la turneul de elită din Anglia. Totodată, vă rog, domnule Anghel Iordănescu să spuneți tuturor iubitorilor fotbalului dacă domnul Kovacs se află printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii zece ani, așa cum a susținut domnia sa în momentul în care a primit această funcție în FRF ? Eu știu din discuția avută cu dumneavoastră că, după lecturarea cărții lui Michel Sablon (directorul tehnic al Federației Belgiene de Fotbal și coordonatorul întregului proiect tehnic pe baza căruia s-a dezvoltat fotbalul belgian) ați constatat că «specialistul» Kovacs nu se află printre conducătorii / membrii / voluntarii, enumerați de autor. Dacă este adevărat ceea ce mi-ați comunicat, citind cartea mai sus amintită, înseamnă că domnul Kovacs ne-a mințit și în această situație trebuie să își prezinte demisia de onoare din funcția pe care o deține în cadrul FRF”, a mai scris Hagi.

Patronul grupării FC Viitorul va lua o decizie în ceea ce privește prezența lui Ianis Hagi la următoarele acțiuni ale echipei naționale după consultări cu acesta: „După o discuție avută cu fiul meu, în momentul întoarcerii de la turneul din Anglia, am stabilit de comun acord că are nevoie de o perioada pentru a reflectă la tot ce s-a întâmplat în ultimele două luni la națională U17 , urmând că ulterior să luăm o decizie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple