Hagi continuă disputa cu FRF. Ce răspunde după ce Comisia Tehnică a FRF i-a transmis că greșește

Hagi continuă disputa cu FRF. Ce răspunde după ce Comisia Tehnică a FRF i-a transmis că greșește
Publicat: 24/09/2016, 09:20

Potrivit datelor publicate vineri de către Federația Română de Fotbal, FC Viitorul a avut în medie 3 jucători titulari la fiecare meci al naționalei României U21. Totodată, în ultimul an, la acțiunile selecționatei Under 19 au participat 11 jucători legitimați la Academia Hagi plus încă doi care aparțin Academiei, dar sunt împrumutați. În privința minutelor jucate în ultimul an la nivel Under 19, în top trei se regăsesc doi fotbaliști de la Academia Hagi.

La 21 septembrie, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al clubului Viitorul Constanța, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că jucătorii săi nu sunt promovați la loturile naționale pentru a nu le crește cota. Hagi a amintit faptul că Alexandru Mitriță, Mihai Bălașa, Cristian Manea, Florin Tănase și Ianis Hagi nu au mai fost convocați la echipa națională de tineret.

Redăm în integralitate răspunsul lui Gheorghe Hagi la comunicatul FRF:

„În comunicatul dat publicității în ziua de 22 septembrie, am prezentat unele situații grave legate de calitatea selecției de la loturile naționale de juniori și tineret. Nu am vorbit de statistică și am sesizat probleme concrete de selecție.

Un fost oficial din cadrul sectorului tehnic al FRF a afirmat că trebuie create „Alternative la Academia lui Hagi”. Ce înseamnă cuvântul „alternativă”? Vă rog să mi-l traduceți voi.

Doar prin câteva exemple am vrut să demonstrez mass-mediei și suporterilor din România că eu sunt cel atacat. Am făcut acest lucru tocmai pentru a nu se crea o imagine eronată că eu am atacat FRF, așa cum s-a speculat.

1. Am sesizat selecția care s-a făcut la loturile naționale de tineret și juniori prin dispariția subită din circuit a unor jucători foarte competitivi (Mitriță, Bălașa, Manea, Tănase), iar despre fiecare dintre aceștia am argumentat în scrisoarea din 22 septembrie. Am făcut acest lucru pentru că s-a tot invocat că „aria de selecție este redusă”.

2. Cele mai bune argumente în ceea ce privește „Alternativa la Academia lui Hagi” sunt cele două lucruri petrecute cu Ianis Hagi:

a) În urmă cu doi ani și cu opt jucători de la Academia Hagi în echipă, România U17 (generația ’98) s-a calificat la Turul de Elită după ce a învins cu 6-1 Danemarca. La Turul de Elită numărul jucătorilor din Academia Hagi s-a redus, iar directorul tehnic din acea perioadă a încercat să-l umilească pe Ianis.

b) Cu toate că Ianis Hagi a reușit performanțe foarte mari pentru vârsta lui (la 17 ani declarat cel mai bun tânăr jucător din Liga I pe baza voturilor antrenorilor și a căpitanilor de echipă) nu a obținut până în acest moment nici măcar o Promovare la un lot național superior ca vârstă. Ianis merita șansa unei promovări pe care a avut-o orice alt jucător talentat din Academie sau de la alt club din țară.

3. Tot ceea ce am transmis a fost în nume propriu. Obiectivul meu este să sprijin fotbalul românesc și vreau să aibă rezultate, nu sunt contra FRF. Nu mă băgați în niciun fel de joc politic sau în vreo „barcă”. Nu mă simt în „barca” nimănui, doresc doar binele fotbalului românesc și îmi asum tot ceea ce am spus pentru că am fost lider.

Voi apăra întotdeauna jucătorii valoroși și sunt ghidat de principii și reguli. Orice tânăr talentat merită să fie ajutat, așa cum am fost inclusiv eu. Pentru mine, sprijinul înseamnă Promovare.

Acum 18 ani am semnalat unele lucruri și am fost judecat greșit, dar mi s-a dat dreptate peste ani. Nu vreau ca și acum să se întâmple la fel.

Cred că acum m-am făcut înțeles. Este ultimul comunicat pe care îl dau pe această temă.

Cu deosebit respect, Gheorghe Hagi (manager tehnic FC Viitorul și Academia Hagi)”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase