Ion Țiriac, gest special pentru rusoaica Maria Șarapova. Simona Halep nu va fi prea fericită

Ion Țiriac, gest special pentru rusoaica Maria Șarapova. Simona Halep nu va fi prea fericită
Publicat: 08/02/2017, 17:30

Turneul WTA Premier de la Madrid va avea loc în perioada 6-13 mai și este finanțat de către Ion Țiriac. Competiția se desfășoară pe zgură și este dotată cu premii totale în valoare de 5.439.350 de dolari.

„Maria Șarapova a cerut un wild-card pentru a juca în turneu și am decis să i-l acordăm. Maria este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit în ultimii 15 ani și a câștigat turneul de aici în 2014. S-a simțit mereu bine la Madrid și sunt sigur că va reveni pe teren foarte motivată”, a declarat fostul tenismen Manolo Santana, directorul turneului de la Madrid.

Rusoaica va reveni pe teren la turneul WTA de la Stuttgart, programat la sfârșitul lunii aprilie 2017. Șarapova a primit inițial o suspendare de doi ani din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF) pentru că a folosit o substanță interzisă, Meldonium. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus pedeapsa în octombrie 2016 la doar 15 luni.

Șarapova, în vârstă de 29 de ani, a câștigat turneul de la Madrid în 2014, după ce a învins-o pe Simona Halep în finală, scor 1-6, 6-2, 6-3. Românca trebuie să-și apere trofeul cucerit în 2016 în capitala Spaniei, după o finală cu slovaca Dominika Cibulkova.

„Șarapova este una dintre acele jucătoare pe care fanii o adoră și vor să o vadă pe teren. Prezența ei la Caja Magica este o veste excelentă pentru turneu, pentru fani și pentru orașul Madrid”, a spus președintele turneului de la Madrid, Gerard Tsobanian, pentru site-ul WTA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase